Åre kommun delar varje år ut priser och stipendium till engagerade personer i vår kommun som gjort det där lilla extra. Priserna och stipendiet är på 5 000 kronor vardera och delas ut på Världens fest som varje höst hålls på Holiday Club i Åre.

Delas ut till en person eller organisation som gjort värdefullt integrationsarbete i Åre kommun och bör få ett extra tack.

 

Vinnare 2019: 

Kasim Ahmed Farah

 

"Han är förebild för många nyanlända som bor i Åre kommun. Kasim övertalade åtskilliga nyanlända att bo kvar i Åre kommun, vilket var en stor utvecklingsmöjlighet för Åre kommun."

Delas ut till någon eller några som gjort insatser inom Åre kommuns kulturliv och borde få extra uppmuntran för sitt arbete.

 

Vinnare 2019: 

Linda Forss

 

"För allt arbete hon gör för sin hembygd i Huså. Med sitt stora kunnande och fantastiska berättarförmåga lyckas hon trollbinda sin publik."

Delas ut till någon som gjort något för tillgängligheten och för personer med funktionsnedsättning, utöver vad lagen föreskriver.

 

Vinnare 2019:

Hensjöns och Henåns fiskevårdsområde

 

"För att låta alla gäster få tillgång till och kunna njuta av området vid Hensjön har man förbättrat tillgängligheten genom att bygga en bred, vinklad brygga med räcke. Man har också förbättrat den närliggande rastplatsen."

Delas ut till ungdomsledare som gjort insatser och det där lilla extra inom Åre kommuns föreningsliv.

 

Vinnare 2019:

Stig Torniainen, Järpens IF

 

"För att han är schysst. Vi kan prata med Stig om det är något problem, inte bara fotboll. Han lär oss olika tekniker om fotboll, han ställer upp för oss."


Åre kommun uppmärksammar också varje år personer och arbetsplatser som står för god service och vänligt bemötande. Dessutom utses årets hållbarhetsinspiratör och årets nyföretagare. 

God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

Den person och det företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat särskilt hög servicegrad och ett gott värdskap vinner årets guldstjärnor!

 

Vinnare, årets serviceperson 2019:
Bri Stundon

 

"Alltid glad och service minded – allt det man vill uppleva vid en utekväll på restaurang. Bri gör att man känner sig hemma och välkommen på B’s och Åregården. Hon har ett sätt att leva upp till det Åre vi alla älskar och vill förmedla, att Åre är för alla och alla är lika värda. Bri är en person med många bollar i luften och hon levererar på alla plan, en tjej man vill lära av. Hennes energi vill man ha."

 

Vinnare, årets serviceföretag 2019:
Opus Bilprovning Järpen

 

"Alltid högsta service, vänligt bemötande och proffs ut i fingerspetsarna. När det är långa köer öppnar de upp för besiktning på kvällar och helger."

Hållbarhetspriset går till offentlig, privat eller ideell verksamhet som bäst bidrar till att stärka ett eller flera av de sex prioriterade områdena ; ett jämlikt och jämställt samhälle, hållbara samhällen, en samhällsnyttig och cirkulär ekonomi, ett starkt näringsliv med hållbara affärsmodeller, hållbara och hälsosamma livsmedel samt stärkt kunskap och innovation.

 

Vinnare 2019:
Rent-a-Plagg (numera Outdoor Buddies)

"Genom sin uthyrningstjänst minskar de både konsumtionen men också öppnar upp friluftslivet för en större skara då man kan hyra istället för att köpa."

"Med ett långsiktigt fokus har pristagaren skapat en gemensam och spirande samlingsplats. Där årets pristagare utvecklat och investerat i byggnader, relationer och nätverk möts verksamheter inom personlig utveckling."