Kommunkort

Årebibliotekens lånekort kan användas enbart som lånekort eller uppgraderas med ett kommunkortsmärke. Kommunkortsmärket får du som är folkbokförd i Åre kommun och kortet kan då användas som förmånskort hos olika företag i Åre kommun.

Lånekort

Med ett vanligt lånekort tar du del av all den service som finns på våra bibliotek. Du behöver inte vara folkbokförd i Åre kommun för att få ett lånekort hos oss. Kom till något av våra bibliotek så hjälper vi dig eller ansök via länken nedan.

Vi har tagit fram ett nytt utseende på lånekorten men de gamla korten fungerar fortfarande som vanligt. Vi byter inte ut gamla kort utan du får ett nytt om du tappat bort ditt gamla kort, om det är trasigt eller om du är nyinflyttad och inte har något kort. Om du tappat bort ditt gamla kort kostar ett nytt lånekort 20:- och ett kommunkort 100:-.

Ansök om lånekort.

Kommunkort

Är du folkbokförd i Åre kommun finns det ett klistermärke att sätta på lånekortet och då fungerar det som ett förmånskort hos olika företag i Åre kommun. Klistermärket ska bytas ut vartannat år. Du kan ansöka om kommunkortsmärke på något av våra bibliotek. När ditt gamla märke gått ut är det bara att komma förbi så får du ett nytt.

Läs om de förmåner kommunkortet ger dig.

Körkort som lånekort

Nu kan du även använda ditt körkort som lånekort. För att aktivera ditt körkort som lånekort behöver du komma till något av våra bibliotek så hjälper vi dig.

För dig som är tillfällig gäst eller kanske jobbar säsong i kommunen är det väldigt praktiskt att registrera sitt körkort som ditt enda lånekort, så slipper du ett extra plastkort i plånboken.

Tyvärr kan du inte låna e-media då leverantörerna av dessa tjänster använder sig av vår lånekortsserie för att identifiera vilket bibliotek som vill komma åt tjänsten. Vill du låna e-media så gör vi ett vanligt lånekort till dig.