Du som bor (är folkbokförd) i Åre kommun och vill ställa en fråga till våra folkvalda politiker har möjlighet att göra detta under allmänhetens frågestund vid kommunfullmäktiges ordinarie sammanträden.

Din fråga behöver inte vara kopplad till den aktuella dagordningen, men den ska handla om något som kommunen ansvarar för och som fullmäktige normalt behandlar. Frågor som handlar om en enskild persons situation får inte ställas.

För att få svar på din fråga ska du lämna in den skriftligt senast tre dagar innan sammanträdet och du måste själv närvara för att frågan ska besvaras. Du kan inte lämna in dina frågor anonymt – då tas de inte upp och besvaras inte heller på annat sätt.

Frågan ska ställas till någon eller några av fullmäktiges ledamöter och ersättare. Formulera frågan så att den kan besvaras direkt på mötet.

Behöver du en tolk ordnar vi med det. Detta behöver du i så fall berätta för oss när du lämnar in din fråga.

Någon debatt under frågestunden ska inte äga rum men den som har ställt frågan ges möjlighet att uttrycka om denne är nöjd med svaret på sin fråga.

Din fråga till allmänhetens frågestund kan lämnas på tre sätt:

  • mejla din fråga till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • skicka din fråga i ett brev till Åre kommun, Box 201, 837 22 Järpen
  • eller lämna in din fråga hos kundtjänst i kommunhuset, Norra vägen 21, Järpen.

Var tydlig med att märka ditt mejl eller brev så att vi vet att den riktar sig till allmänhetens frågestund.

I sammanträdesprotokollet redogörs för vilka frågor som ställts och vem som besvarat frågorna. På den digitala anslagstavlan kan du ta del av kallelser och protokoll för kommunfullmäktige.

Här hittar du datum och tider för kommunfullmäktiges sammanträdesdagar.

Är det en synpunkt du vill förmedla eller få ett snabbt svar av ansvarig tjänsteperson kan du istället höra av dig direkt till kundtjänst.