Energi- och klimatrådgivningen är en kommunal, opartisk och kostnadsfri tjänst för dig som önskar rådgivning och stöd inför energieffektiviseringsåtgärder. Rådgivningen är finansierad av Energimyndigheten och finns tillgänglig för privatpersoner, föreningar samt små- och medelstora företag. 

Du kan bland annat få råd för att:

  • minska energiförbrukning i din bostad, byggnad eller lokal
  • sänka dina energikostnader
  • optimera ditt uppvärmnings- eller ventilationssystem
  • energieffektivisera din bostad genom åtgärder som bättre fönster, isolering, belysning med mera
  • producera förnybar el via exempelvis solceller
  • ställa om till hållbara transporter, har du funderat på elbil eller elcykel?
  • söka eventuella investeringsstöd samt vilka stöd som passar din situation

Kontakta rådgivningen:

Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 063-14 76 80

Det går även att kontakta rådgivningen via detta kontaktformulär online » 

Energi- och klimatrådgivarna Jämtland Härjedalen har även en egen hemsida, energirad.se, där finns nyttig information om energieffektivisering, energismarta tips samt information om aktuella stöd för både privatpersoner, företag och föreningar samt kontaktuppgifter till de rådgivare som ansvarar för din kommun.

Vill du få uppdateringar i flödet när det finns nya stöd att ansöka om, nyheter samt när det är föreläsningar eller evenemang? Energi- och klimatrådgivarna Jämtland Härjedalen finns på både Facebook och LinkedIn. På LinkedIn delar rådgivningen flödet med Energikontoret i Region Jämtland Härjedalen.

Länk till LinkedIn »

Länk till Facebook » 

Tips!

Visste du att Energi- och klimatrådgivarna Jämtland Härjedalen är med och producerar podden Öka Takten tillsammans med Energikontoret i Region Jämtland Härjedalen?

“Vi vill öka takten i omställningen till ett fossilfritt och energismart samhälle med mer konkurrenskraftiga företag och en bättre vardag för invånarna. Det vill vi göra genom att öka intresset för energi och klimat, lyfta goda exempel och sprida kunskap.”

Mer om Öka Takten och avsnitt att lyssna på hittar du här »