Vy över Björnänge

Miljöavdelningens uppdrag är att värna kommuninnevånarnas hälsa och miljön i kommunen, både idag och för kommande generationer.

Vi finns tillhands för att hjälpa privatpersoner och företag med råd och information. Vi tolkar lagstiftningen så att miljö- och hälsonyttan samt livsmedelssäkerheten vägs mot ekonomisk rimlighet och teknisk möjlighet. Dessutom har vi skyldighet att ingripa mot överträdelser.

I vårt arbete ingår tillsyn och prövning av lantbruk, avlopp, avfall, förorenade områden, skolor, hygienlokaler med mera samt livsmedelskontroll.

Det strategiska miljöarbetet leds av samhällsbyggnadskontoret och myndighetsutövningen på miljö-och livsmedelsområdet hanteras av miljöavdelningen. Av tillsynsplanen framgår verksamhetensplanering.

pdf Tillsynsplan 2021 (349 KB)

Kontakt

Kontaktuppgifter till oss hittar du till höger på sidan om du använder dig av dator eller längre ned på sidan om du använder mobil eller surfplatta.

  • Om du har generella frågor kan du ställa dem via vår kundsupport: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Om du redan har ett ärende eller vill registrera ett ärende ska det skickas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.