Stigcykling i Åre

Lekfullt slingrande stigar genom bitvis trixigt, bitvis lättcyklat fjällandskap. Med en cykel som rullar lätt och dämpar i lagom dos blir stigcyklingen ett fantastiskt sätt att ta sig fram. I Åre kommun finns ett antal olika tillrättalagda cykelområden där lederna är formade för att göra cyklingen rolig och lättillgänglig.

Med en stigcykel kan du såklart ta dig fram på de flesta ställen och hitta egna turer. Men de tillrättalagda cykelområdena har flera fördelar. Det är både roligt och ofta lättsamt att cykla här då de är byggda just för att cyklingen ska flöda på bra. Samtidigt möjliggör de att cyklingen kan utvecklas i balans med naturen, som annars lätt kan ta skada av cyklarnas däck. Här hittar du information om cykelområden vi rekommenderar i Åre kommun.

Björnen, Åre 

I Björnen har under senare år en stort cross-countryarena byggts med många fina, lättcyklade leder. Här finns också ett familjevänligt område där den nya generationens cyklister får chansen att träna i pumptracks, flowiga stigar och tekniska banor. Hur kul som helst både för stora och små! 

Mer information och kartor för stigcykling i Åre:

Leder för cykling i Åre 

Storlien 

Storlien bjuder på fina möjligheter till cykling på ett gäng olika leder. Här samsas du många gånger om leden med vandrare så cykla med hänsyn och tänk på att sakta ned innan kurvor och svängar där sikten är dålig. 

Mer information och kartor för stigcykling i Storlien:

Leder för cykling i Storlien (söder om järnvägen) 
Leder för cykling i Storlien (norr om järnvägen) 

Vålådalen 

I Vålådalen finns inga specifika cykelleder – men du är välkommen att cykla på närmare 7 mil väg och markerade leder som du delar med både vandrare och ryttare. Då lederna inte är anpassade för cykling kan du räkna med att de hör till den mer avancerade skalan. 

Mer information och kartor för stigcykling i Vålådalen:

Leder för cykling i Vålådalen (delade leder där du får cykla)

Järpen 

Vid Röjsmoområdet i Järpen finns en fin cykelled där du kan glida fram i lite mer ostörd terräng men ändå få goda möjligheter att träna på tekniken. Cykelstigen i Järpen hittar du vid Röjsmoområdet, intill motionsspåren och padelhallen.