Starta företag

Funderar du på att starta eget företag är du välkommen att delta i starta eget informationen som Åre kommun regelbundet genomför. Du får en beskrivning av processen och det stöd du kan få för att utveckla din affärsidé inför en eventuell företagsstart.

Datum för starta eget träffar

Våra möten är digitala och en länk skickas ut i samband med anmälan.

  • Tisdag 12 januari, kl. 18.00-19.30
  • Tisdag 9 februari, kl. 18.00-19.30
  • Tisdag 16 mars, kl. 18.00-19.30
  • Tisdag 13 april, kl. 18.00-19.30
  • Tisdag 11 maj, kl. 18.00-19.30
  • Tisdag 8 juni, kl. 18.00-19.30

Kontakt

Olof Holmgren
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0647-169 67
Nyföretagarrådgivning för dig som tänker starta eller just har startat eget företag.

Anja Skålén
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0647-162 42
För närmare information eller anmälan.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Åsa Stener
Arbetsförmedlingen, Starta eget-stöd
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du får också mycket värdefull information via www.verksamt.se

Reportage

Bild på Olof Holmgren

Sedan 1 april 2019 har Åre kommun en näringslivssamordnare som både fungerar som nyföretagsrådgivare och en form av etableringslots. Olof Holmgren är däremot ett välkänt ansikte bland företagarna i kommunen med nästan 20 års erfarenhet som egen företagare och som rådgivare på Almi de senaste 10 åren.


I sin roll som nyföretagsrådgivare hjälper Olof personer i kommunen som vill starta företag. Det gäller att få till ett upplägg som har en genomarbetad affärsmodell och en balanserad budget. I samband med rådgivningen kollar man om det till exempel går att söka starta-egetstöd från Arbetsförmedlingen eller liknande stöd och bidrag hos andra aktörer.


– Vi erbjuder nyföretagsrådgivning till alla, oavsett ambitionsnivå. Här i området är det många som vill starta företag för att kombinera olika verksamheter som till exempel guidningar, skidlektioner tillsammans med att man fakturerar istället för att vara anställd på traditionellt sätt, berättar Olof.


Byggt upp ett stort nätverk

Olof är också en form av etableringslots, eller koordinator, för externa företag som vill flytta in till kommunen. Vill till exempel ett företag från Göteborg etablera verksamhet i Åre så hjälper Olof dem att komma i kontakt med rätt personer samt ge tips om lediga markområden och lokaler.


– Efter att ha varit verksam i det här området i nästan 20 år så har jag samlat på mig ett nätverk som är bra att ha i många lägen. Man vet ofta var man ska börja någonstans och vilka trådar man ska dra i, säger Olof.


Från storstadspuls till total glesbygd

Det Olof uppskattar mest med sin nya tjänst är mötet med alla drivna och engagerade människor. En annan tjusning är det komplexa i att arbeta i en kommun som har sådana kontraster.


– I Åre kommun går det från storstadspuls till total glesbygd på bara några mil. Lika stora kontraster kan vi se beroende på viken tidpunkt det är på året. Det är kul och väldigt inspirerande, avslutar Olof.