Hållbar utveckling är utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. När vi jobbar för hållbar utveckling i kommunen gör vi det inom tre stora områden; 

  • ekonomisk hållbarhet
  • ekologisk hållbarhet (miljö) 
  • social hållbarhet

Strategi för hållbar utveckling

Vi arbetar för att nå de globala målen för hållbar utveckling som finns uppsatta i Agenda 2030. Just nu arbetar vi med att implementera Åre kommuns hållbarhetsstrategi som ska styra kommunens arbete för att nå målen. Har du frågor eller förslag? Hör av dig till vår hållbarhetsstrateg via Kundtjänst. 

Åre behåller sin plats på listan över världens 100 mest hållbara destinationer

För fjärde gången har en lista över världens 100 mest hållbara destinationer skapats. Med konkurrens från över 40 länder är Åre, Östergötland och Malmö utvalda från Sverige. Bakom listan står den internationella organisationen Green Destinations och en panel bestående av 60 internationella experter på hållbar turism.

Green Destinations

VM 2019

Åre kommun, Åre 2019, Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen, Östersunds kommun, Skidskytte-VM 2019 och World Championship Region 2019 har gjort en överenskommelse med en gemensam ambition att genomföra VM 2019 som ett fossilbränslefritt arrangemang.

Här kan du läsa överenskommelsen:  

pdf Välkommen till VM-regionen 2019 (1.14 MB)