Möbler Återbruket

På återvinningscentralen i Järpen kan du lämna in möbler, inredningsartiklar, hemtextil och byggmaterial till Återbruket. Det som lämnas till Återbruket används i interna inredningsprojekt, utsmyckningar eller säljs vidare.

Av utrymmesskäl behöver vi ibland tacka nej till stora skrymmande möbler. Mottagning och butik har följande öppettider:

Måndagar: 11.00-16.00
Torsdagar: 11.00-16.00

Vill du komma i kontakt med Återbruket, mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.eller ring 0647-161 00 (kundtjänst).

Mer information

Återbrukets två huvudsyften är att ge sysselsättning till personer som står utanför den reguljära arbetsmarknaden samt att minska på kommunens avfall genom att ta tillvara på det som annars skulle hamnat på soptippen. Återbruket vill också inspirera till ökat återbruk och vara en motpol till slit och släng, det tjänar vi alla på. 

 

Återbruket finansieras från 1 januari 2021 av EU Interreg-projektet Re:work, ett projekt som syftar till att utveckla den cirkulära ekonomin inom Åre kommun och därigenom också öka sysselsättningsmöjligheterna i kommunen. Ambitionen är att skapa förutsättningar för en fullfjädrad kretsloppspark i Åre kommun.

 

Besök nedanstående sida för mer information om projektet och det hållbarhetsarbete som Åre kommun jobbar med genom detta:

 

Näringsliv och jobb - Företag - Socialt företagande