Fjällvyer, kapell och fjällbäck

Visit Åre guidar dig genom Åre kommuns stora utbud av naturupplevelser, friluftsliv, kultur, historiska miljöer och evenemang.

Buerie båeteme Ååren tjïeltese är sydsamiska och betyder välkommen till Åre kommun. Här möts samiskt kulturlandskap och renbetesland med storslagna fjällmiljöer och frodiga jordbruksbygder. Ta del av ett rikt utbud av friluftsliv, kultur, historiska miljöer, aktiviteter och upplevelser i våra byar och bygder.

Just nu jobbar vi med att bygga om vår besökswebb. Här kommer du allt eftersom att hitta mer information om din vistelse i Åre kommun.

Vår turistservice hjälper dig gärna med frågor kring din vistelse i Åre kommun.

Turistservice Åre kommun

Nyhet! Besökskarta

Åre kommun ger ut en gratis besökskarta med tips på sevärdheter, karta över kommunen och de större byarna samt annan information som kan vara bra inför ditt besök hos oss. Kartan finns att hämta på butiker, hotell och anläggningar runt om i kommunen och går även att beställa hem i tryckt format.

Besökskarta Åre kommun 

Områden i Åre kommun

Information om det turistiska utbudet som t ex hotell, restauranger och upplevelser kan du hitta på hemsidor hos destinationer/områden i kommunen. 

Åre-Duved-Tegefjäll-Björnen
Södra Årefjällen
Edsåsdalen
Trillevallen
Ottsjö
Vålådalen
Bydalsfjällen
Storlien
Kallbygden
Huså
Hallenbygden