Bild på stolar och en man

Du kan ställa dig i kö till de kommunala förskolorna genom en e-tjänst på kommunens hemsida. Här kan du läsa mer om det.

All information om förskola, fritidshem och skola hittar ni här. Tänk på att ställ era barn i kö för förskola och fritids i god tid.

Ja, barn upp till 16 år får gratis liftkort till Skistars anläggningar i Åre. Vuxna som är skrivna i kommunen innan 1 november får 25% rabatt på Skistars säsongsliftkort.

Är du skriven i kommunen kan du uppgradera bibliotekets lånekort till ett kommunkort som ger dig förmåner hos olika företag. Läs mer om kommunkortet här.

Hyreslägenheter finns i många av kommunens byar. Det finns också ofta möjlighet att hyra lägenheter och hus privat. Besök vår sida hitta bostad, där hittar du kontaktuppgifter till hyresvärdar.

Inflyttarservice arbete vänder sig till alla som flyttar till Åre kommun, vi har även ett särskilt uppdrag att ge stöd och hjälp till nyanlända. På Öppen mottagning på Inflyttarservice kan du få råd och stöd om stor och smått. Läs mer i länkarna nedan:

Integration
Inflyttarservice

Här i Åre kommun är vi mycket aktiva, bland annat genom vårt rika/breda föreningsliv. Hitta ditt intresse eller varför inte prova något nytt och på så sätt träffa nya vänner. Detta kan du göra genom våra föreningar och studieförbund. Läs mer här.