För dig som student

Hur påverkas vår verksamhet av coronapandemin?

Just nu har vi begränsat antalet studieplatser på grund av smittspridningen.

Tänk på att du ska vara fri från förkylningssymptom när du besöker våra lokaler. Se även till att hålla avstånd och tvätta händerna ofta.

Biblioteket är en perfekt plats för att studera

Förutom en lugn miljö kan biblioteket erbjuda:

 • Datorer med internet (gratis).
 • Fritt WIFI.
 • Möjlighet att scanna, skriva ut och kopiera. Utskrifter och kopior kostar:
  A4 i svartvitt 2 kr/sida
  A4 i färg 5 kr/sida
  A3 i svartvitt 5 kr/sida
  A3 i färg 10 kr/sida
 • Litteratur samt fjärrlån.
 • Viss kurslitteratur och referenslitteratur i tryckt och elektronisk form.

Fjärrlån

På Åre kommuns bibliotek finns det möjlighet att göra fjärrlån från andra bibliotek i landet. Kostnaden för fjärrlån är 20 kr/titel. Kösystemet är detsamma som för alla låntagare, vilket innebär att det inte går fortare att fjärrlåna än att vända sig direkt till sitt kursbibliotek. För fjärrlån-förfrågningar, maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om man söker kursmaterial som inte finns på något av kommunens bibliotek vänder man sig i första hand till kursbiblioteket på sin studieort. De erbjuder särskild service till distansstudenter. Många universitets- och högskolebibliotek erbjuder e-böcker, tillgängliga via ditt studentinlogg! 

Resurser för distansstuderande

Campus Åre  LärCentrum är resurs för Vuxenutbildningarna  i kommunen och ger dig tillgång till internet, datorer och studiero. Här finns telebildstudio och annan konferensteknik. Använd Lärcentrum på tider som passar dig. Du får ett passerkort oavsett vad du studerar till.

Studera.nu är högskoleverkets webbplats för information om högskolestudier.