Storfallet i höstskrud

Storfallet bjuder på ett spännande och lekfullt äventyr för hela familjen. Vandringen till fallet utgår från Höglekardalen och är ca 5 kilometer tur och retur. Leden går genom varierat skogslandskap längs den slingrande Storån.

Från Höglekardalen löper vandringsleden till Storfallet uppströms längs Storån. Ganska snart passerar du en hängbro över ån. Stanna upp och spana efter storöringen som trivs i det kalla klara vattnet. Terrängen är äventyrlig och skapar en naturlig hinderbana som är rolig för både stora och små fötter. Naturen visar tydliga spår efter istiden med många stora stenpartier inkastade mellan den bitvis tjocka barrskogen, bitvis skira lövskogen. På en höjd strax innan den sista biten ned mot fallet finns vindskydd och grillplats i lä från vind och fallets brus. Den sista biten går på branta, slingrande trappor som tar dig ned till fallets fot.  

Missa inte att spana efter bävrarnas framfart längs ån. Bävrarnas skarpa tänder som lämnat tydliga märken på de fallna trädstammarna gör det enkelt att se vem som varit framme.

Hitta hit 

Kör till Höglekardalen. Längst in i byn, ca 50 meter väster om Höglekardalens Fjällpensionat tar du höger och följer vägen ned mot stugområdet och Storån. Vid ån tar den stigen mot Storfallet vid. Den finns även en alternativ led som går på Storåns södra sida. Leden är markerad med stolpar med orangea märkningar samt blå skyltar med vit text.