Kaffepaus

I Åre kommun har vi inte mindre än fem härliga säsonger - vår, sommar, höst, vinter och så den femte och kanske mest speciella av dem alla, vårvintern. 

  • Sommarens långa dagarna bjuder in till vandring, cykling, fiske och inte minst besök i kyrkor, på hembygdsgårdar, museer och historiska platser. Vi har inte midnattssol, men man kan njuta bra länge av solens sista strålar från en fjälltopp.
  • Med höstens färgsprakande glöd och klara dagar börjar längtan efter snö smyga sig på. Samtidigt går många av sommarens aktiviteter ännu att fortsätta njuta av. Skäm bort dig med spa och långa kvällar framför brasan.
  • Vintertid när snön täckt våra vidder lockar skidåkning, pimpling, skoter, skridsko och hundspann. Har du tur får du njuta av norrskenets dans på midvinternattens himmel. Om inte så är stjärnhimmelen inte heller så tokig. 
  • Innan vårens intåg skäms vi bort av vårvintern. Kanske den finaste säsongen av dem alla. Fjället står vitt medan luften är varm och snön härligt smörig. Nere i byarna som sakteliga börjar anta en annan skepnad tittar det första gräset fram och renarna tar sig ned från fjället för att smaka på grönskan.
  • När vårfloden kommer och musöronen kryper ut städas det sista av vintern bort och naturen gör sig åter redo för sommarens ljusa nätter.

Välkommen till vår plats på jorden!