God man

I alla kommuner ska det finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd. Åre kommun ingår i en gemensam nämnd med Krokoms kommun och Östersunds kommun där Östersund är värdkommun och har ordförandeskapet.

Vice ordförandeskapet alterneras mellan Krokoms kommun och Åre kommun.

I nämnden ingår det även fyra ledamöter och fyra ersättare. Dessa kommuner ingår även i ett gemensamt kansli beläget i Östersund där överförmyndarhandläggarna arbetar tillsammans för ökad rättssäkerhet och tillgänglighet. För att upprätthålla kommunens serviceskyldighet gentemot medborgarna så kommer Åre kommuns handläggare att finnas på kansliet i Järpen två dagar i veckan.

Personer som inte själva kan ta vara på sina rättigheter eller sköta sin ekonomi kan få hjälp av ställföreträdare i form av exempelvis en god man eller förvaltare. I menyn hittar du information kring god man, förvaltare och förmyndare.

Aktuell information

22 juli - 16 augusti har kontoret i Järpen semesterstängt. Det går bra att kontakta Överförmyndaren i Östersund via 063-14 30 00 och be att få prata med Ing-Lill Olsson som är vikarie för Eva Bergström under semestern.

 

Från och med 19 augusti är kontoret i Järpen öppet som vanligt igen:

måndag-tisdag  kl. 08:00-12:00

 Boka tid för besök på telefon: 063-14 34 44

 

Hoppas du får en riktigt skön och trevlig sommar önskar Eva Bergström, Erik Danielsson och Mathias Ekstrand.

Hos alla kommuner ska det finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd. Åre, Krokom och Östersund har sedan 1 januari 2019 en gemensam överförmyndarnämnd med ett gemensamt överförmyndarkansli i Östersund.

 

Från och med 1 juli 2019 handläggs alla ärenden gemensamt från överförmyndarkansliet i Östersund. Möjlighet finns att boka möten även fortsättningsvis lokalt i såväl Åre kommun som Krokoms kommun. Använd de gemensamma nya blanketterna.

 

När du skickar post använd adressen:
Överförmyndarnämnden | 831 82 Östersund
Om det är post specifikt till Eva Bergström, skriv namnet överst på kuvertet.

Nytt telefonnummer till Eva Bergström är 063-14 34 44. Är hon inte anträffbar, kontakta Östersunds kommuns växel 063-14 30 00 och be dem koppla dig till handläggare.

 

Du kan också maila via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ellerDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Överförmyndarnämndens ledamöter från Åre kommun är:
Erik Danielsson ordinarie
Matthias Ekstrand ersättare