Bild från en konsert

Platsen för evenemanget är den viktigaste och den grundläggande delen som behöver lösas innan du kan gå vidare med andra tillstånd. Att ha ett avtal med alla berörda markägare oavsett om evenemanget är på mark eller vatten är en av de viktigaste nycklarna för ett framgångsrikt och hållbart evenemang.

I Åre kommun finns arenor i många olika storlekar, både inom- och utomhus. Beroende på vad du ska arrangera för evenemang så hjälper evenemangsservice dig gärna med att matcha rätt evenemang till rätt plats.

Namn Ort Kapacitet (personer) Mer information
Åre torg Åre 10 000 Läs mer
Åre park Åre 10 000 Läs mer
Nationalarenan Åre 1 000 Läs mer
Kyrklägdan, övre Åre 15 000 Läs mer
Kyrklägdan, nedre Åre 15 000 Läs mer
Röjsmon Järpen 6 500 + 8 500 Läs mer

 

Skriv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill få förslag på andra tillgängliga utomhusarenor.

Namn Ort Kapacitet (personer) Mer information
Copperhill Åre 600 Läs mer
Holiday Club Åre 3 000 Läs mer
Nationalarenan Åre 200 Läs mer
Åregården Åre 120 Läs mer
Röjsmon sporthall Järpen 800 Läs mer
Duveds sporthall Duved  900 Läs mer

 

Skriv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill få förslag på andra tillgängliga inomhusarenor.

Åre kommun ska vara tillgänglig för alla. Som arrangör behöver du tänka på allt ifrån toaletter för deltagare med funktionsvariation, till att elkablar leds på ett genomtänkt sätt och så vidare. Det är också viktigt att tänka på att eventuella köer inte ska påverka förbipasserande eller störa trafiken. En annan viktig del att ha med i planeringen är hur miljön kan påverka synskadade.

 

Läs Evenemang för alla - En guide för tillgängliga evenemang för mer tips och inspiration.