Du som har en bestående funktionsnedsättning kan söka bidrag för att anpassa din bostad. Syftet är att du så långt som möjligt ska klara dig självständigt i ditt hem. Nedan hittar du mer information kring bostadsanpassningsbidraget, till exempel vem som kan få bidrag, hur du ansöker och hur handläggningen går till.

Hur går jag till väga?

Tillsammans med ansökan ska du bifoga ett intyg som beskriver att åtgärderna är nödvändiga med hänsyn till din funktionsnedsättning. Det kan du få från din vårdgivare eller arbetsterapeut. Du behöver också skicka med en offert eller kostnadsberäkning på sökta anpassningar. Medgivande från din fastighetsägare och/eller nyttjanderättshavare måste vara ifyllt i ansökan.

pdf Ansökan bostadsanpassningsbidrag (97 KB)

pdf Guide bostadsanpassningsbidrag (314 KB)

Läs mer på boverket.se

Felanmälan

Om du behöver felanmäla utrustning du fått via bostadsanpassningsbidrag ska du vända dig till den entreprenör som levererat eller installerat bostadsanpassningen. Du kan ansöka om nytt bostadsanpassningsbidrag för reparation av teknisk utrustning som har anskaffats med stöd av bostadsanpassningsbidrag. Reparationen får inte utgöra normalt bostadsunderhåll. Har du frågor kring detta kan du skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa på 0647-161 00.