Vinterbild Järpen

Järpen och Mörsil är orter som vuxit under de senaste åren. De ligger vackert intill Indalsälven, med ett bra läge nära E14 och Mittbanan.

Det är här fjällvärlden börjar. Järpen är Åre kommuns centralort med bland annat kommunhus och gymnasieskola. Området har historiskt sett dominerats av jord- och skogsbruk samt industriverksamheter. Idag finns en stor bredd av företag inom olika branscher inom såväl service som turism.

Sandra Alstergren är sedan början av 2020 majoritetsägare och VD i företaget Hallens El & Byggmaterial AB och Järpens El & Byggmaterial AB. Hon är andra generationens byggvaruhandlare och har tagit över verksamheten från sina föräldrar. Vid sin sida har hon maken Stefan som sitter i styrelsen och är arbetsledare för butiken i Hallen. Generationsskiftet har varit en lång och ibland utmanade process under många års tid. Nu har både den äldre och yngre generationen landat i förändringen.

Pappa Kalle Engblom startade verksamheten 1986 i Hallen, han insåg behovet eftersom människor ville köpa byggmaterial direkt av honom. Han drev då elinstallationsfirma. Först byggdes en lokal på samma gård som de bodde på privat, sedan byggdes en ny på andra sidan vägen, där butiken ligger idag. Mamma Pia-Lena slutade sitt jobb i Östersund och började också jobba i firman. År 1999 fick pappa Kalle erbjudande om att köpa fabriksfastigheten i Järpen, det fanns en allmän önskan om att en byggvaruhandel skulle finnas i Järpen också. Han gjorde slag i saken mot mammas vilja och köpte fastigheten, med planer att starta en byggvaruhandel.

– Då var jag mellan studier och hade inget att göra, så jag hjälpte till med att göra om fabriken till butik. Vi var klara och öppnade i mars 2001. Under den perioden gick jag från att inte vilja ha något med firman att göra, till att tycka den var riktigt spännande. Jag fick vara delaktig i stället för att stå på sidan och se konsekvenserna av att min pappa jobbade jämt. Nu fick jag själv uppleva den stora tjusningen att vara med och bygga upp något, och få uppleva att människor ville ha det vi skapat. Vi känner oss mycket välkomna i Järpen och blev väl mottagna när vi etablerade verksamheten i byn, menar Sandra.

 

Butiken i Järpen som har tretton anställda omsätter 39 miljoner, i Hallen finns fem anställda och omsättningen är 18 miljoner. Sandra äger 90 procent av aktierna och hennes föräldrar äger 10 procent. För fem år sedan, när beslutet var klart att den andra generationen skulle ta över, började Stefan jobba på heltid i firman. 

 

– Det var en mentalt utmanade process. Jag ville verkligen att pappa skulle förstå att jag var redo att ta över. Vi haft våra svackor under tiden och har kämpat med dispyter. Vi har ju innerst inne velat samma sak, men har på olika sätt inte lyckats förstå varandra, berättar Sandra.

 

Det bästa med att vara egen företagare är friheten

Greger Mårtensson på Deloitte har varit en viktig spelare mellan generationerna. Han har kunnat coacha båda parter i processen. Sandra och hennes syster Lisa ägde 10 procent sedan flera år tillbaka, men Lisa ville inte vara delaktig i firman. Då köpte familjen ut henne och därmed hade de på allvar tagit första steget till att slutföra generationsväxlingen, som till slut blev en process på fem år. Rent praktiskt har Sandra drivit verksamheten i tio års tid men det är först nu som det känns på riktigt – när plånboken och ansvaret är hennes. 

 

– Det bästa med att vara egen företagare är friheten, även om man har tider och vardag att förhålla sig till. Att vara spindeln i nätet och få bestämma, säger Stefan. Sandra nickar samstämmigt.

 

Sandra studerade till personalvetare på universitet. När hon får frågan vad hon hade gjort om hon inte tagit över efter sina föräldrar funderar Sandra en stund.

 

– Det är svårt att säga. Jag har nog alltid varit intresserad av handel och organisation utan att riktigt förstå det. Jag är fascinerande hur man får stora företag att fungera och får människor att gå mot samma mål, säger Sandra.

 

Tips till andra som är i generationsväxling

Sandra ger några handfasta tips till andra som är i generationsväxling. Det är viktigt att hitta en rådgivare som alla inblandade har förtroende för. En person som kan ge en utomståendes synvinklar. Vidare är det bra att sätta en tidsplan för när man tänker sig att växlingen ska vara klar, så alla har en tidsram att förhålla sig till. Det är också viktigt att kommunicera med varandra – ta reda på vad både föräldrarna och barnen verkligen vill med framtiden.

 

– Man måste våga vara obekväm ibland och lyfta de jobbiga frågorna, säger Stefan.

 

Sandra och Stefan vill strukturera upp och skapa mer ordning och reda i organisationen, samt effektivisera. De önskar bli mer proaktiva mot sina stora kunder. Kunderas förändrade sätt att handla gör att de måste förändra sitt sätt att sälja. Det syns att makarna och arbetskollegorna har levt och jobbat ihop under många år. När Stefan pratar nickar Sandra instämmande och vice versa. Den andra generationen ser ut att ha landat i sin nya situation och utstrålar lugn tillförsikt inför utmaningen.

Johan Hyttsten är entreprenören som tror på sin hembygd och alltid vetat vad han ville bli.

– Det var självklart att börja jobba på åkeriet, att köra lastbil var något jag sett fram emot sedan jag var liten.

 

Han växte upp med familjeföretaget Hyttstens Åkeri i Järpen, som hans morfar startade i början av 70-talet. Efter transportgymnasiet var vägvalet enkelt. Nu driver han åkeriet tillsammans med sin mor Susanne. Här har han satsat på att utöka företaget, bland annat med entreprenadarbeten där han sett nya möjligheter i takt med att byggandet ökat i området. Besöksnäringen och större evenemang, som alpina VM, har haft stor inverkan.

 

– Det finns en stark framtidstro här och det är många byggprojekt på gång, inte bara i Åre, utan hela vägen västerut mot Storlien. Idag gör vi många markarbeten, husgrunder, VA-ledningar och vägarbeten.

 

Inflyttning och arbetstillfällen

Järpen är centralorten i Åre kommun och ligger vid porten till fjällvärlden, precis där Järpströmmen mynnar ut i sjön Liten som är en del av Indalsälven. Här finns både offentlig service och många företag samlade.

 

Företagsklimatet är bra och Johan känner att alla hjälps åt, även om man är konkurrenter. Med sina 32 år är han en av de yngre krafterna i branschen. Han har hunnit med en period i Reaxcers styrelse och sitter även med i styrelsen för Svenska Åkeriförening. Här driver han större frågor för transportbranschen, bland annat hur man ska lyckas bättre med nyrekrytering.

 

– Det finns ett stort behov av arbetskraft, speciellt svårt är det att hitta yngre förare. Ett sätt är att erbjuda praktikplatser och få in personer direkt från skolan. Här är det glädjande nog också allt fler tjejer bland eleverna. Det tror vi kommer att påverka branschen positivt. Samtidigt ser vi att inflyttningen ökar och allt fler vill bo här. Så för den som vill jobba inom det här området finns det absolut jobbmöjligheter.

 

Nära till fjäll och fiske

Johan ser ljust på framtiden. Själv har han nyligen sålt sitt hus i Undersåker till en nyinflyttad familj från södra Sverige och bor nu i Järpen. Det är fortfarande nära till fjäll, fiske och stugan i Kall där mycket av fritiden tillbringas. Han kommer att fortsätta utveckla sitt företag, testa nya saker och vara flexibel.

 

– Det är lätt att bli hemmablind, men det här är verkligen en bra plats att bo och leva på, konstaterar Johan.