Bild på Åre by

Åre kommun har en lång erfarenhet som evenemangskommun, något vi är stolta över. Evenemang, stora som små, har varit och är fortfarande en viktig del i kommunens utveckling framåt.

Bild: Tillståndsguide, hur gör jag?

Vi vill att det ska vara enkelt för dig som arrangör att starta upp och driva evenemang hos oss. Med hjälp av vår evenemangsservice, och den tillståndsguide som du hittar här på hemsidan, hoppas vi kunna hjälpa er på bästa sätt. Tveka inte att kontakta oss i allt från rådfrågning till etablering på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Ska du starta ett nytt evenemang i Åre kommun eller driver du ett evenemang med utvecklingspotential? Åre kommuns och Åre Destinations gemensamma evenemangsfond finns till för dig som arrangör. Här finns möjlighet att ansöka om utvecklingsstöd ekonomiskt likväl som stöd genom arbetskraft. Du söker via vår e-tjänst.

För dig som planerar att hålla ditt evenemang på något av Åre kommuns offentliga ytor, såsom Åre torg eller Åre park, behöver du göra en markansökan. Läs mer samt gör din ansökan här.

Karta Åre torg och Åre park

Vi vill skapa ett bra samarbete mellan näringslivet, Åre kommun och föreningar. Vår evenemangsstrategin ska förenkla arbetet med att:

  • värva
  • utveckla
  • lotsa
  • stödja
  • arrangera
  • utvärdera

Läs gärna mer om hur vi tänker: pdfEvenemangsstrategi (9.57 MB)

I Åre kommun är hållbarhet viktigt och i linje med vår evenemangsstrategi vill vi satsa på att få fler evenemang hållbara, både socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Som en del i detta samarbetar vi med ”Håll Sverige Rent” och jobbar aktivt för att få fler miljömärkta evenemang. Klicka här för att läsa mer.