Åre kommun står bakom den här webbplatsen och vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Den här sidan beskriver hur are.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från are.se som inte är tillgängligt för dig kan du mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Svarstiden är normalt en vecka.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt påpekande om bristande webbtillgänglighet eller din begäran om tillgängliggörande av innehåll kan du anmäla till Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Innehåll som inte är tillgängligt

Exempel på åtgärder som behövs för bättre tillgänglighet:

  • Beskriv med text allt innehåll som inte är text. Till exempel alternativa bildtexter för bilder.
  • Ange i kod vad sidans olika delar har för roll. Till exempel konsekvent användning av rubrikformatering.
  • Utveckla systemet så att det går att hantera enbart med skrivbordet.
  • Använd tillräckliga kontraster i komponenter och grafik. Till exempel kontraster i länkar och menyer.
  • Presentera innehållet i en meningsfull ordning för alla. Till exempel läsordningen i PDF-dokument.

Plan för åtgärder

Vi håller på att se över möjligheterna att byta publiceringsverktyg för are.se och därmed göra om hela webbplatsen. Detta dels för att förbättra webbtillgängligheten och dels för att skapa en mer användarvänlig webbplats.

Vi är en liten kommun och behöver göra hårda prioriteringar för att kunna leverera service till våra kommuninvånare. Om vi väljer att prioritera ett större webbprojekt för are.se kommer vi att säkerställa att webbdirektivet följs. Prioriterar vi inte ett större webbprojekt återkommer vi med information kring vilka delar av webbdirektivet vi planerar att åtgärda på kort sikt.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av are.se med hjälp av DIGGs checklista: https://webbriktlinjer.se/wcag/?checklista

Senaste bedömningen gjordes den 4 maj 2021.

Webbplatsen publicerades den 18 maj 2015.

Redogörelsen uppdaterades den 4 maj 2021.