Socialt entreprenörskap är en form av företagande som i första hand syftar till att lösa någon form av samhällsutmaning. Man brukar sortera in sociala företag i tre olika undergrupper;

  • Samhällsentreprenörskap
  • Social innovation
  • Arbetsintegrerande sociala företag

Gemensamt för alla dessa företag är att det främsta målet är att generera positiva samhällseffekter och att lösa någon form av samhällsutmaning. 

Projekt Re:Work Åre Inderöy

Från 1 januari 2021 driver Åre kommun det EU-finansierade projektet Re:Work tillsammans med VIDU AS i Inderöy. Projektet tar avstamp i Agenda 2030, Åre kommuns hållbarhetsstrategi och regeringens handlingsplan om en övergång till cirkulär ekonomi. Projektet syftar till att utveckla den cirkulära ekonomin i regionen och på så vis stimulera det sociala entreprenörskapet och skapa sysselsättningsmöjligheter.

En övergång till ett mer cirkulärt sätt att nyttja resurser är inte bara nödvändigt för klimatet utan ger också stora ekonomiska vinster och möjligheter till innovation och nytt företagande. För projektet är ett nära samarbete med lokala företagare och medborgare väldigt viktigt för att vi ska lyckas. Har du ett intresse av att engagera dig eller vill du bara veta lite mer är du välkommen att kontakta projektledare Anna Bylund, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..