Vandrare vid bro coh ledskyltar

I skogar och på fjäll runt om i Åre kommun finns miltals med vandringsleder. Här guidar vi dig till ledbeskrivning och kartor för de områden som har markerade leder och framtaget hänvisningsmaterial.

Självklart finns många fler fina områden med leder i Åre kommun än de vi listat här. Du hittar t ex fina möjligheter för vandring även i Skäckerfjällen, Handöl, Ånn, Enafors, Järpen, Kall, Mattmar eller Mörsil. Ring eller maila oss gärna så hjälper vi dig med tips till leder och områden – även där det inte finns specifikt material att tillgå.

Vandringsleder

Här hittar du information om vandringsleder i Åre kommun.

Vandringsleder i Oviksfjällen
Vandringsleder i Edsåsdalen
Vandringsleder i Huså
Vandringsleder kring Jämtlandstriangeln
Vandringsleder i Ottsjö
Vandringsleder i Storlien
Vandringsleder i Trillevallen
Vandringsleder i Vålådalsområdet
Vandringsleder i Åre

Ledavgift

Marken i våra fjällområden är känslig. Genom att betala i de områden som tar ut en ledavgift bidrar du till att naturen kan lämnas över i gott skick till kommande generationer.

När besökarna blir många riskerar marken att slitas och det krävs underhåll med spång, spån, broar, övergångar, preparering och markeringar för att naturen inte ska ta skada – och för att du som gäst ska hitta rätt. Med hjälp av ledavgifter kan även fler utedass, mysiga vindskydd och rastplatser byggas längs lederna som gör din tur mer trivsam. Information om avgifter finns oftast i anslutning till ledstart. 

Tack för att du värnar om naturen!