Konstkuben

Konstkuben ligger i Järpens biblioteks lokaler och är bibliotekets utställningsrum för konst och hantverk. Kuben är ett vitmålat rum på cirka 10 kvadratmeter med ljusinsläpp från tre håll och med spotlights i taket. Ingången är handikappanpassad.

Det finns tillgång till två montrar; det ena är ett låsbart skåp i röd plåt (ca 175 cm x 40 cm x 32 cm) med fyra hyllplan (tre är av glas). Den andra är en svart och vit kubisk monter med en utställningsyta på ca 55 cm x 55 cm x 30 cm med ett plexiglaslock.

Biblioteket tar ingen procent på såld konst/hantverk och det kostar inget att ställa ut i kuben.

Inför utställning

  • Allt ansvar för utställningen tas av utställaren själv. Vi förser dig som utställare med är en gratis utställningslokal med generösa öppettider. Vi har har däremot inga resurser till att bistå med material eller assistans gällande till exempel hängning, urval och så vidare. 
  • Vi marknadsför utställningen via till exempel are.se samt Åre kommuns Facebooksida, i programblad och via affischering på våra bibliotek samt vissa andra offentliga platser.
  • Hängning sker tidigast dagen före utställningens första dag. Det går bra om du som utställare vill anordna en vernissage så länge det inte serveras några alkoholhaltiga drycker samt att det är inom bibliotekets öppettider.
  • Det går bra att under utställningsperioden ha försäljning av egen konst, böcker eller dylikt om du förser oss med prislista och annan nödvändig information.
  • Biblioteket har ingen försäkring som täcker det som visas i Konstkuben, utställningen sker på egen risk. Vi har dock aldrig haft några problem med vandalisering eller stöld.
  • Utställningen ska plockas ner samma dag som utställningen avslutas, senast en timme innan biblioteket stänger.

Är du intresserad?

Kontakta Järpens bibliotek
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0647-169 60