Bild på en planerande man

Åre kommun genomförs många evenemang och årligen växer de befintliga evenemangen samtidigt som nya  kommer till. När du planerar tidpunkten för ditt evenemang är det en fördel att redan innan veta om din tänka tidpunkt är den rätta. Den varierande beläggningen på boendeanläggningar, säsongsvariationer, möjlighet till transporter och så vidare är alla saker som behöver beaktas. Det påverkar också prisbild och möjlighet för ditt evenemang.

I Åre kommun är vi rädda om våra marker och jobbar nära och i dialog med våra markägare. Kontakta alltid evenemangsservice innan du planerar att arrangera kommersiella aktiviteter utomhus så hjälper vi dig med rätt kontakter.

Vi uppmuntrar arrangörer att genomföra så hållbara evenemang som möjligt. Just nu arbetar tillsammans med Håll Sverige Rent för att miljömärka så många av kommunens evenemang som möjligt.

 

Mer information

Mer information hittar du på den här sidan och på hsr.se

Gör gärna en separat checklista för just ditt evenemang över vilka tillstånd du kan tänkas behöva. Vissa tillstånd tar tid att få, speciellt de som kräver att flera yttrar sig i ärendet, till exempel polistillstånd, bygglov och serveringstillstånd.

 

Mer information hittar du i vår tillståndsgudie.

Skyltar

Det finns skyltar runt om i Åre kommun som kan användas för marknadsföring av ditt evenemang. Skyltar i Åre by hanteras av Åre Destination. I kostnaden ingår uppsättning samt nertagning av skylten efter avslutat evenemang.

 

Kontakt

Du får kontaktuppgifter via

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Evenemangskalendrar

På nedanstående sida finns det evenemangskalender som når många människor. 

aresweden.com  (Åre Destination)

 

Sociala medier

Vi uppmuntrar alla våra evenemangsarrangörer att sprida så mycket information som möjligt digitalt och via sociala medier.

 

Tryckt material

Ett tips är att inte trycka material som är beroende av årtal och datum. På så vis kan du återanvända materialet år efter år, något som är bra för både plånboken och miljön.