Hoppas du har haft en rolig och lärorik tid hos oss som feriearbetare. När du har gjort din sista arbetsdag måste du se till att din tidrapport blir påskriven och inskickad.

Tidrapporten skrivs under av din handledare och dig själv. Be också om ett arbetsintyg och ett omdöme så blir det lättare för dig att få jobb nästa gång. 

Löneutbetalning sker den 25:e varje månad. Swedbank är utbetalningsbank. Titta på din tidrapport för mer information. 

Ansökan är nu stängd och öppnar igen vintern 2021.

Sommaren är uppdelad i tre perioder.

 

Period 1: 15 juni – 3 juli (vecka 25-27)
Period 2: 6 juli - 24 juli (vecka 28-30)
Period 3: 27 juli - 14 augusti, (vecka 31-33)

 

Det kan förekomma andra datum utifrån olika arbetsplatser.

Du jobbar 60 timmar fördelat på 2-3 veckor. Lönen är 76 kronor per timme om du är under 18 år. Är du 18 år och äldre får du 93 kronor i timmen.

Feriejobb inom vården 

Här hjälper du till att sätta guldkant på tillvaron för de äldre på olika boenden genom att till exempel läsa, promenera och andra roliga aktiviteter.

 

Feriejobb på förskola
Här hjälper du till i den ordinarie verksamheten. Du bör tycka om att arbeta med barn. (Utdrag ur belastningsregistret krävs.)

 

Feriejobb på simskolan
Här hjälper du till på simskolan med att lära barn simma. Simskolorna är i Järpen, Mörsil och i Hallen.  Ett krav är att man ska vara simkunnig. Egen tidsperiod. (Utdrag ur belastningsregistret krävs.)

 

Feriejobb på sommarlovsorkestern 

Här kommer du och en grupp åka runt på olika ställen och spela. För att vara med i sommarlovsorkestern förutsätter det att du spelar ett instrument. Egen tidsperiod.

 

Feriejobb hos olika föreningar

 

Här kan du bland annat vara med som ledare på fotbollsskolan (egen tidsperiod), hjälpledare på seglarskolan, (egen tidsperiod). Även andra föreningar kan förekomma om man har egna önskemål. (Utdrag ur belastningsregistret krävs om man ska arbeta med barn.)

 

Feriejobb som turistvärd
Som turistvärd behöver du tycka om att prata med människor du inte känner. Ha kunskap om hela Åre kommun men framför allt om Åre by och saker som finns att göra, se och uppleva här. Du ska kunna prata svenska och engelska, gärna något fler språk.


Feriearbetet som turistvärd innebär:
Cirka 16 timmar (fyra dagar) utbildning i värdskap, kunskap kring vad som händer i Åre och Åre kommun på turistbyrån i Åre. Utbildningen sker vecka 25.


Två veckor då du tillsammans med en annan turistvärd finns ute på Åre by för att informera och svara på frågor som besökare ställer. Ni utgår ifrån turistbyrån i Åre på förmiddagen vid 10.00 och jobbar till 17.00. En timmes lunch.

 

Perioder:
- 26 och 27
- 28 och 29
- 30 och 31

 

Feriejobb som sommarentreprenör

Vill du ha ett sommarjobb där du är din egen chef och tjänar pengar på det du brinner för?
Under tre veckor kommer du igång med att vara din egen och tjäna pengar, du behöver inte ha någon
företagsidé, vi hjälps åt att skapa det under de tre dagar vi har workshop.

 

För mer information kontakta:

Annika Cawthorn 
070-89 01 011 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Suzan Stenberg

073-40 82 506

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

När ansökningstiden är slut den 28 februari börjar vi placera de som blir erbjudna jobb på de olika arbetsplatserna som finns. Det är många som söker jobben och vid placering kan inte alla få det jobb eller den period man önskar. Vi försöker naturligtvis att i största möjliga mån se till att så många som möjligt hamnar på det jobb de önskar. Det finns fler sökande än vad vi har jobb att erbjuda.

När placeringarna är gjorda skickar vi ut erbjudande om feriejobb till de som fått jobben. Målsättningen är att de som får ett feriejobb ska ha fått meddelande om det i slutet av maj månad.

Du tackar ja till arbetet genom att svara på erbjudandet. Har du inte hört av dig före det slutdatum som du fått i meddelandet så går din plats över till någon annan.

 

Därefter kommer det att gå ut ett meddelande om när du kan komma och träffa oss för att skriva på ditt anställningsavtal.

 

Blir du placerad på en arbetsplats där du ska arbeta med barn så måste du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan du skriver på anställningsavtalet. Utdraget söker du hos polisen och det tar cirka två veckor att få det. Om du har tänkt arbeta med barn så kan du skicka in ansökan i förväg så du har det klart om du blir erbjuden feriejobb. Läs mer på Polisens webbplats:

 

polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret

 

Tänk på att det är olika blanketter för om man ska jobba inom kommunens verksamhet eller inom föreningar.

Vill du inte ha jobbet ska du höra av dig så fort du kan så att vi kan erbjuda någon annan jobbet. Du som inte fått något erbjudande i första omgången står kvar som reserv om någon tackar nej till sitt jobb.

Astrid Olsen    
0647-164 28        
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.