Nu kan Årehus realisera planen att bygga fem flerbostadshus, cirka 160 lägenheter, mitt i Åre by. Detta står nu klart då Mark- och miljödomstolen beslutat att inte ge prövningstillstånd för överklagandet av detaljplanen Brolägdan som antogs 2021. De nya husen kommer att börja byggas efter sommaren.

Husen kommer att byggas i kvarteret Brolägdan och kommer att byggas i trä. Ett av husen kommer att avsättas som trygghetsboende och övriga hus kommer att ha blandad upplåtelseform. Husen kommer vara vända mot solen och ha utsikt mot Åresjön samt vara mellan 7-9 våningar, varav 2-3 i suterräng.

Placeringen i sluttningen möjliggör entréer och väganslutning både mot norr och mot de centrala delarna av byn samtidigt som de södra och östra delarna lätt nås från nedre delen av sluttningen. En gångbro över E14 kommer samtidigt att uppföras och ett separat garage med cirka 160 platser.

– Det känns jättekul att vi nu kan börja bygga husen efter sommaren, säger Helen Olausson, vd för Årehus.

– Det är glädjande att kunna erbjuda mer permanentboende till nuvarande och nya Årebor. Det är extra roligt att det också blir ett trygghetsboende så att bland annat de som har varit med och byggt upp det Åre vi känner idag nu får möjlighet till attraktiva boenden mitt i byn, säger Mikael Sundman (VV), kommunalråd och ordförande i Årehus.

Pressbilder

Mikael Sundman (VV) Foto: Privat
Illustrationsbild 1
Illustrationsbild 2
Illustrationsbild 3

Kontakt

Helen Olausson, vd Årehus
070-628 75 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mikael Sundman (VV), kommunalråd och styrelseordförande Årehus
070-335 35 21
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.