Trygg

Om du är i akut behov av skydd eller stöd ring SOS alarm på telefon 112. Du kan också söka hjälp och stöd hos nationella hjälplinjen, Bris och Röda korset (se nedan för telefonnummer).

Socialjour: ring 112

Om du behöver hjälp med akuta frågor på kvällar, nätter och helger finns Socialjouren tillgänglig för att ta emot ditt samtal. Akuta problem kan exempelvis vara barn som far illa och där ärendet måste tas om hand utanför kontorstid. Genom jouren får du hjälp med alternativa lösningar av ditt akuta problem innan socialtjänsten kan hjälpa till. Jouren är under vardagar och helger öppen mellan klockan 17:00 och 08:00. Dag före helgdag inträder beredskapen klockan 12:00.
Har du akuta frågor under kontorstid är du välkommen att kontakta individ- och familjeomsorgens expedition.

Kontakt:
Socialjour telefon, 112 (begär Socialjour)
Individ- och familjeomsorgens expedition, 0647-164 10

SOS Alarm: ring 112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Polisen: ring 114 14

114 14 är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.

Om du är utomlands och vill ringa polisen så ringer du 0046-77-114 14.

Om du inte upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Sjukvårdsrådgivningen

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet.

Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Kontakt:
1177

Stöd och hjälp för barn och unga,
Jämtlands läns landsting

Kontakt:
www.1177.se

Nationella hjälplinjen

Nationella hjälplinjen erbjuder kris- och stödsamtal via telefon eller texttelefon. Du kan ringa för din egen del eller som närstående och få råd eller hänvisning.

Kontakt:
Telefontider: måndag-torsdag klockan 17-22, fredag-söndag klockan 17-02
020 - 22 00 60
hjalplinjen.se

BRIS

Barnens hjälptelefon är till för dig som är upp till 18 år. Du kan ringa till oss om vad som helst och behöver inte säga vem du är. Vi lyssnar alltid på dig och tillsammans försöker vi hitta en lösning på det som inte känns bra.

Det är gratis att ringa till BRIS och ditt nummer syns inte på våra telefoner. Man kan inte heller se på telefonräkningen att du ringt oss. Om du vill kan du också mejla eller chatta till vuxna på bris.se.
Ingen kan se vem du är men du behöver registrera dig för att kunna mejla.

Kontakt:
Telefontider: vardagar klockan 10-21, lördag, söndag och helgdag klockan 14-21.
Barnens hjälptelefon: 116 111
BRIS vuxentelefon om barn: 077-150 50 50
www.bris.se

Röda Korset

Har du tappat fotfästet, känner du dig vilsen, ledsen eller orolig och behöver någon att prata med? Röda Korset finns för dig när det känns svårt. Vi har avgett tystnadslöfte och ditt samtal är anonymt.

Kontakt:
0771-900 800

Röda Korsets telefonjour

Vi har öppet dagligen kl 14-22.
Om du är i akut behov av skydd eller stöd ring SOS alarm på telefon 112.

Kontakt:
0771-900 800

UMO - Ungdomsmottagningen på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

Kontakt:
UMO.se

Jourhavande kompis

Jourhavande Kompis är en onlinechatt som Röda Korsets ungdomsförbund har. På chatten kan du som barn och ungdom upp till 25 år prata om precis vad som helst, du bestämmer. Du är alltid anonym när du chattar på Jourhavande Kompis, inget namn eller IP-adress syns. På Jourhavande Kompis är de själva unga - inga psykologer eller terapeuter - utan helt enkelt dina kompisar.

Kontakt:
Ordinarie Öppettider: Mån - fre 18 - 22. Lör - Sön 14-18.
Jourhavande kompis