Åre kommun har en lång och stolt erfarenhet som evenemangskommun genom åren. Evenemangen är och har varit en viktig motor i utvecklingen och ses som en viktig del i kommunens arbete framåt.

Kommunens och företagens framkantsarbete inom service tillsammans med vår utvecklade infrastruktur skapar fantastiska möjligheter för att arrangera evenemang, möten och kongresser.

Är du själv arrangör och vill använda Åre kommun som plats eller har du en idé om något helt nytt evenemang?
Första steget för att skapa ett framgångsrikt och hållbart evenemang i Åre Kommun är kontakt med vår evenemangsservice på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller 0647-16737.

Vi hjälper dig med information om ex mark- och arenafrågor, vägavstängningar, tillståndsguidning och andra frågor som kan underlätta för dig som arrangör.

I nedanstående e-tjänst kan du som evenemangsarrangör:

  • Ansöka om att få arrangera ditt evenemang på Åre Torg, Åre park eller annan offentlig mark i Åre Kommun.
  • Söka medel ur Åre Evenemangsfond. Fonden främjar både evenemang i uppstartsfasen och hållbar utveckling av befintliga evenemang.

E-tjänster

Vi ser fram emot att höra av dig.


Miljömärkt Event

I Åre kommun är hållbarhet viktigt. I linje med vår nya evenemangsstrategi så vill vi därför satsa extra på att få fler miljömärkta evenemang.

Vi letar nu efter evenemang (befintliga eller nystartande) som vill få möjligheten att miljöcertifiera sig genom Håll Sverige Rent. Stora som små, oavsett vart inom kommunen 2018 är alla välkomna att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så berättar vi mer.

Håll Sverige Rent