Om du på grund av funktionsnedsättning har svårigheter att utföra dina vardagssysslor i och omkring hemmet kan du ansöka om bidrag för bostadsanpassning. Syftet är att du så långt som möjligt ska klara dig självständigt. Nedan kan du hitta mer information kring bostadsanpassningsbidraget, t ex vem som kan få bidrag, hur du ansöker och hur handläggningen går till.

Information

pdf Guide för bostadsanpassningsbidrag (491 KB)

Sök bidrag

pdf Ansökan om bostadsanpassningsbidrag (97 KB)

Till din ansökan behöver du i de flesta fall bifoga ett intyg där det framgår att det finns en koppling mellan funktionsnedsättningen och de åtgärder som bidrag söks för. Har du frågor kring intyget så ta kontakt med vården eller en arbetsterapeut i ditt hemvårdsområde. Intyg för bostadsanpassning debiteras med 264 kr.

pdf Fullmakt bostadsanpassning (38 KB)  

Felanmälan

Om du behöver felanmäla utrustning du fått via bostadsanpassningsbidrag ska du vända dig till den firma som levererat eller installerat bostadsanpassningen. Du kan ansöka om nytt bostadsanpassningsbidrag för reparation av utrustning som har anskaffats med stöd av bostadsanpassningsbidrag. Reparationen får inte utgöra normalt bostadsunderhåll. Har du frågor kring detta kan du skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa på 0647-161 00.