Avfallsplan

Vi har påbörjat arbetet med en ny avfallsplan och renhållningsordning, våra lokala bestämmelser för hur bland annat avfallet ska hanteras. Planen ska innehålla mål och åtgärder för avfallshanteringen i Åre kommun. Vi styrs av Miljöbalken, Naturvårdsverkets föreskrifter, den nationella avfallsplanen samt de nationella miljömålen.

Avfallsplanen ska vara ett levande dokument och den ska förankras både inom kommunen samt med kommuns invånare. Vi i arbetsgruppen, med representanter från flera avdelningar inom kommunen samt några kommunpolitiker, har påbörjat arbetet med att ta fram information och förankra arbetet internt.

icon Avfallsplan (112.95 kB)
icon Föreskrifter om avfallshantering i Åre kommun (117.78 kB)

Nu behöver vi din hjälp att forma avfallsplanen. Du har möjlighet att vara med och påverka innehållet och sätta prägel på vår ”avfallskommun”.

  • Vad tycker du är viktigt inom avfallsområdet?
  • Vad skulle du vilja att vi ska ha för mål inom avfallsområdet?

Ta chansen och berätta vad du tycker genom att mejla till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi kommer att sammanställa alla synpunkter, åsikter och kommentarer som vi får in för att sedan ta fram ett första utkast. Vi kommer att bjuda in olika samråd framöver både för företag och intresserade kommuninvånare. Vi ser framemot alla intressanta förslag.