Kurser på skoltid

Åre Kulturskola erbjuder barn och ungdomar undervisning inom musik och dans. Vi har verksamhet för barn och ungdomar från 1 till 19 år och för närvarande har vi ca 550 elever.

Vanligtvis träffar vi våra elever en gång i veckan för lektioner, antingen enskilt eller i grupp. Under terminens gång ordnar vi mindre uppvisningar med elever på respektive skola men även större evenemang på olika ställen i kommunen. Publiken måste få se och uppleva vad vi gör tillsammans och applåder värmer.

Dans

Utveckla ditt rörelsespråk och upplev rörelseglädjen! Öva upp dina danstekniska färdigheter och utveckla känslan för musik och rytm. I undervisningen får du prova på olika dansstilar,t.ex. streetdance, showdans, modern dans och pardans - detta för att du ska ha en bred grund att stå på. Vi tränar oss att på att skapa själva och följa andra. Vi arbetar även med motoriken och den fysiska förståelsen.

Undervisningen sker alltid i grupp med minst 5 elever/grupp.

För vilka?: Från åk 3-9.
Kostnad: Ingen avgift

Akustisk gitarr, elgitarr, elbas

Du kommer tillsammans med din lärare överens om vilket instrument som passar dig bäst. Gitarren är ett instrument som det går att spela det mesta på - allt från visor till hårdrock. Här får du lära dig att spela både melodier och ackordspel, efter noter och på gehör.

Du måste ha tillgång till ett instrument.

För vilka?: Från årskurs 3 till och med gymnasiet.
Kostnad: Ingen avgift

Slagverk

Du börjar spela på trumsetet där du får lära dig trumkomp som du kan använda i olika musikstilar. Trumsetet ingår i den stora slagverksfamiljen och du får även prova på andra slagverksinstrument som congas, djembe och cajon.

Du måste ha tillgång till ett trumset.

För vilka?: Från åk 2 till och med gymnasiet.
Kostnad: Ingen avgift

Piano och keyboard

Piano är ett instrument som passar till nästan all sorts musik. Du får lära dig att spela efter noter, på gehör och att improvisera. Du får också lära dig att spela olika komp. Piano och keyboard skiljer sig egentligen inte så mycket åt - man spelar på tangenter. Du kommer att få prova på båda delarna.

Du måste ha tillgång till ett piano eller en keyboard.

För vilka?: Från årskurs 3 till och med gymnasiet.
Kostnad: Ingen avgift

Stråkinstrument

För dig som vill spela fiol eller cello. Du får lära dig att både spela på gehör och efter noter. Vi erbjuder dig att även delta i stråkläger och orkester.

Stråkinstrument finns att hyra för 300:-/termin.

För vilka?: Från åk 2 till och med gymnasiet.
Kostnad: Ingen avgift

Sång

Vi kommer att arbeta med sångteknik, olika sångstilar, scenuttyck, mikrofonteknik med mera. Sångrösten är ett instrument som du alltid har med dig, och som är mycket personligt. Undervisningens sker individuellt.

För vilka?: Från åk 3 till och med gymnasiet.
Kostnad: Ingen avgift

Mini-Krumelur

Kulturskolan i ordinarie skolverksamhet.

Krumelur har funnits i skolan i många år, för barn från förskoleklass till och med årskurs 2. Från och med hösten 2016 erbjuder vi förskolan att få Mini-Krumelur.

Pedagoger från Kulturskolan kommer med dans, musik, sång och fantasi att träffa barn och personal på alla förskolor i Åre kommun.
För mer information fråga personalen på er förskola.

För vilka?: Förskolebarn, 1-5 år.
Kostnad: Ingen avgift

Krumelur

Kulturskolan i ordinarie skolverksamhet.

Krumelur kommer med dans, drama, rytm och rörelse, sång och musik i en spännande blandning - man vet aldrig vad som ska hända. Du får veta av din lärare när Krumelur kommer till just din skola och du behöver inte söka till Krumelur. Krumelur pågår under en 3-veckors period. Varje skola meddelas om vilka veckor som gäller just för er.

För vilka?: Förskoleklass – åk 2.
Kostnad: Ingen avgift

Kulturskolan hälsar på

En verksamhet som riktar sig till elever i årskurs 1 och 2 och deras lärare. Vi kommer under en period att arbeta med musik, dans och drama för att stärka och träna socialt samspel. Vi erbjuder en skola i taget och det går inte att anmäla sig.