Våra mötesplatser bygger på relation och våra ungas medskapande.

Vi hejar på dig som kommer in hos oss och vi vill att du ska känna dig lyssnad på och sedd. Vi är nyfikna på vad unga vill göra och vad som är viktigt för dem. Fritid är under ständig förändring och våra unga är med och påverkar det som händer nu för framtiden.

Alla mötesplatser välkomnar dig som går i 7:an och uppåt. Vi välkomnar även äldre unga och vuxna hos oss och då räknar vi med att du agerar som en förebild.

Vi har positiv förändringstolerans till taskig attityd, droger och alkohol på våra mötesplatser.

Kolla in vår Facebooksida ”Fritid Åre kommun” för löpande information om ändrade öppettider och aktiviteter i vår verksamhet.

Ett oskrivet kapitel.Bygården som helhet blir kommunal från januari 2018, vi kommer att vara med och utveckla verksamhet där. I skrivande stund vet vi ännu inte vad som kommer att bli där. Under hösten har Fritid haft verksamhet på fredagskvällar, men vi vet inte hur det kommer se ut våren 2018.

Ta kontakt med oss på Fritid om du vill veta mer.

Garaget håller till i byggprogrammets gamla lokaler mittemot biblioteket i Järpen. Här har det utvecklats mycket utifrån ett skejtintresse och även att mecka motorrelaterade saker, men Garaget bjuder på många möjligheter och kommer att fortsätta utvecklas.

 

Idag har vi biljard, fussball, skaparmöjligheter och verksamhet här för att prova på att skejta eller att fortsätta att skejta, vi bygger och skapar utifrån skejt tillsammans med Pierre. Projektet Mekka i Järpen håller även till här, så det meckas på en del a-traktorer och moppar plus diverse annat. Är du nyfiken så kom och titta in. Alla är välkomna. Vi blir glada om Du kommer hit och har idéer om vilken verksamhet/vilka aktiviteter du skulle vilja se i Järpen, kanske är du vår nästa inspiration?

Öppettider
Måndag 16.30-18: Nybörjarskate, 18-20 Juniorskate.
Tisdag varierad verksamhet. Håll koll på ”Unga för Unga” och "Fritid Åre kommun” på Facebook för mer info.
Onsdag 18-20: Mekka, ungdomsdriven kväll.
Fredag 18-22: Öppet häng.

 

Lokalen i Åre har hållit sig levande i 20 år och fortsätter att nyskapa nu och framåt. Här har ungas driv bland annat varit grunden för MAD och Sk8föreningen. Här finns möjlighet att pyssla, baka fika, hoppa trampolin, skejta, jonglera, spela instrument, köra bollsport om idrottshallen är öppen, leka och slappa, DU väljer.

Öppettider
Onsdag 17-21
Torsdag 17-21
Fredag 17-23: I vinter syns vi även i Åre Snow Park, håll utkik efter oss!
Lördag 16-20: Skönt häng. Vi välkomnar förutom alla ni som går i 7:an och uppåt, även Åre säsongspersonal på Skistar.

Motorgården håller till i JGY Åre's lokaler hos Fordonsprogrammet. Här finns tillgång till verktyg, billyft, svets, bilvårdsprodukter och mycket mer. Du tar med det du själv vill skruva med och kan göra enklare ingrepp som hinns med under kvällen. Självklart fikar vi tillsammans. Verkstadskläder och skyddsskor krävs.

 

Öppettider

Torsdagar 18-21: under termin, vi har inte öppet under lov.