Priser & stipemdium

Vem får Guldstjärnan 2018?

God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

Den person och det företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat särskilt hög servicegrad och ett gott värdskap vinner årets guldstjärnor!

Nominera eller läs mer här.

 

Åre kommun delar varje år priser och stipendium till engagerade personer i vår kommun som gjort det där lilla extra. Priserna och stipendiet är på 5000 kr vardera och delas ut på Världens fest som varje höst hålls på Holiday Club i Åre.

Vi vill säga ett stort grattis till 2017-års vinnare!

Åre kommuns integrationspris gick till Mörsils IF

MIF har under många år varit en viktig del av integrationen i Åre kommun. MIF bedriver flera ungdomsverksamheter som är mycket välbesökta av barn och unga med utländsk härkomst. MIF har öppnat sitt hjärta och varit en bidragande orsak till att integrationen fungerat så väl i Mörsil. Gamla och unga möts i Mörsils sporthall för att tillsammans utöva aktiviteter. Många av de nyanlända i Mörsil deltar aktivt i verksamheten som bl.a. ansvarig för gymmet och tränarstöd.

Åre kommuns ungdomsledarstipendium gick till Alva Forsell och Wilda Nilsson.

I Åre Gymnastikförening hade vi ledarbrist och lång kö till verksamheten för ett par år sedan och då ställde ordförande frågan till våra äldsta gymnaster i föreningen om det fanns någon som var intresserad att hjälpa till i någon grupp. Alva Forsell och Wilda Nilsson anmälde sig och startade först upp en egen grupp, och gick sedan in som hjälpledare i ytterligare 2 olika grupper var. De fortbildar sig genom ledarutbildningar via Svenska Gymnastikförbundet, de är oerhört omtyckta som ledare och förebilder för gymnasterna och andra ledare i föreningen. Vi skulle inte klara verksamheten utan dem.

Åre kommuns kulturpris gick till musikpedagog samt hornblåsaren och riksspeleman Torkel Johansson

Förutom att lära kommunens skolbarn att sjunga ut och spela musik nu ofta representerar Åre i olika läns och nationella sammanhang såsom riksspeleman. Därtill har han initierat ett nytt ungdomsstorband Giant Steps där unga musikanter födda tar sig an musik från 50 talet och i en genre som inte vanligt finns på livescener. Detta innebär att de unga får komma ut och representera Åre i olika kulturella och ceremoniella sammanhang.

Åre kommuns Tillgänglighetspris gick till Thomas Höglund, föreningen Fjällhumlorna.

Thomas jobbar idogt med att sprida kunskap om och marknadsföra teatergruppen Fjällhumlorna som är en del av dagverksamheten inom LSS. Han sprider det både i länet, övriga delar av Sverige och i vårt grannland Norge. Jobbar också med Länsfestivalen, ett årligt arrangemang som samplaneras av flera kommuner i länet och är en rolig dag full med aktiviteter för de med funktionsmöjligheter.

Integrationspris

Delas ut till en person eller organisation som gjort värdefullt integrationsarbetet i Åre kommun och bör få ett extra tack.

Kulturpris

Delas ut till någon eller några som gjort insatser inom Åre kommuns kulturliv och borde få extra uppmuntran för sitt arbete.

Tillgänglighetspris

Delas ut till någon som gjort något för tillgängligheten och för personer med funktionsnedsättning, utöver vad lagen föreskriver.

Ungdomsledarstipendium

Delas ut till ungdomsledare som gjort insatser och det där lilla extra inom Åre kommuns föreningsliv.

Förslag med motivering mailas eller skickas till:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Åre kommun | Box 201 | 837 22  JÄRPEN
Märk mailet eller brevet: Priser och stipendium

Nomineringar sker varje höst, vi återkommer med datum.