Ditt engagemang  gör skillnad – tillsammans blir vi starka. Många organisationer och nätverk erbjuder möjligheter för dig som vill engagera dig.

Här är ett urval:

Språkcafé

Här talar vi svenska med våra nyanlända, spelar spel, pysslar med kreativt skapande  och fikar. Ta gärna med dig pysselmaterial. Ibland blir det matlagning från när och fjärran länder.

Tid och plats: Tisdagar kl. 18-21 på St Olofsgården i Åre.

Mötesplats Mörsil

Mötesplats för nya och gamla Mörsilbor med varierande program, från loppis och må-bra kvällar till pyssel- och hantverk.

Tid och plats: Onsdagar kl. 18-21 i Centrumhuset, Mörsil.

Café för alla i Järpen

Fika, spännande möten och trevliga samtal. Emellanåt får vi smaka på andra länders mat. Lekrum för barn och möjlighet till läxhjälp. Alla är välkomna, både du som har svenska som modersmål eller andraspråk.

Tid och plats: Torsdagar kl. 18-21 i Järpens församlingsgård.

Café för alla, nu även i Kall

Fika, spännande möten och trevlig samtal. Bakat från länder när och fjärran. Kulturskolan gästspelar med sång och musik.

Tid och plats: Onsdagar kl. 13.30-15.30 i Kalls församlingsgård, fram till 9 december.

Nätverket Välkomstgruppen

En grupp för alla som vill vara med och hjälpa de nyanlända som kommer till vår fantastiska kommun. Välkomstgruppen är ett forum där man kan utbyta idéer och hitta på aktiviteter tillsammans med våra asylsökande samt nyanlända kommuninvånare. Det kan vara allt i från insamling av kläder till aktiviteter på asylboenden, besök på något av Språkcaféer, löpturer mm. Lust och engagemang är ledorden.
Gå med i Välkomstgruppen i Åre på Facebook  

Röda korset söker volontärer:

  • För språkträning för asylsökande på Continental Inn. Röda korset och Studieförbundet Vuxenskolan vill starta språkträning och till det behöver de volontärer. Du är själv med och utformar verksamheten vad det gäller när, hur ofta och upplägg.  Självklart får du stöd med tips, idéer, material, resor etc.

Är du intresserad?
Kontakt: Lena Leipe 070-218 60 85, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Till mötesplatsen Kupan i Järpen för att sortera kläder, plocka i butiken, hjälpa till i caféet. Det kan vara några timmar eller någon dag, du bestämmer.

Kontakt: Stefan Sandström, 070-649 91 37