Ditt engagemang  gör skillnad – tillsammans blir vi starka. Många organisationer och nätverk erbjuder möjligheter för dig som vill engagera dig.

Här är ett urval:

Språkcafé

Här talar vi svenska med våra nyanlända, spelar spel, pysslar med kreativt skapande  och fikar. Ta gärna med dig pysselmaterial. Ibland blir det matlagning från när och fjärran länder.

Tid och plats: Tisdagar kl. 18-21 på St Olofsgården i Åre.

Café för alla i Järpen

Fika, spännande möten och trevliga samtal. Emellanåt får vi smaka på andra länders mat. Lekrum för barn och möjlighet till läxhjälp. Alla är välkomna, både du som har svenska som modersmål eller andraspråk.

Tid och plats: Torsdagar kl. 18-21 i Järpens församlingsgård.

Språkkafé i Mattmar 

Nya och gamla Mattmarbor träffas på Agdas kafé för att fika, samtala och lära känna varandra.  Alla får kaffe/thé och smörgås. 

Tid och plats: Torsdagar kl. 14.00-16.00 på Agdas kafé i Mattmar

Nätverket Välkomstgruppen

En grupp för alla som vill vara med och hjälpa de nyanlända som kommer till vår fantastiska kommun. Välkomstgruppen är ett forum där man kan utbyta idéer och hitta på aktiviteter tillsammans med våra asylsökande samt nyanlända kommuninvånare. Det kan vara allt i från insamling av kläder till aktiviteter på asylboenden, besök på något av Språkcaféer, löpturer mm. Lust och engagemang är ledorden.
Gå med i Välkomstgruppen i Åre på Facebook  

SPRINT-volontär

SPRINT står för språk och introduktion och drivs av Studieförbundet Vuxenskolan och Röda korset. Det handlar om att ge asylsökande möjlighet till en meningsfull vardag, delaktighet, att lära sig basal svenska och att knyta an till bygden och lokalbefolkningen. Du kan hjälpa till genom att vara språkstödjare på lektioner i svenska. En lärare leder lektionen, du hjälper till med att samtala, korrigera uttal och finnas som stöd. 

Tid och plats: Onsdagar kl. 16.00, söndagar kl. 16.00 och 19.00 på Continental Inn

Röda korset söker volontärer

  • Till mötesplatsen Kupan i Järpen för att sortera kläder, plocka i butiken, hjälpa till i caféet. Det kan vara några timmar eller någon dag, du bestämmer.

Kontakt: Stefan Sandström, 070-649 91 37