Åre kommun ger alla ungdomar mellan 6-19 år folkbokförda i Åre kommun möjlighet att åka gratis med Länstrafiken 365 dagar om året genom ungdomskortet.

Ersättningskort

Har du tappat ditt ungdomskort eller fungerar det inte? Då beställer du ett nytt ungdomskort under menyn e-tjänster.

 

Sedan augusti 2016 gäller ungdomskortet som färdbevis för resor med Norrtåg inom Jämtlands län. Tågkompaniet är operatör för Norrtågstrafiken och startade då en testperiod med ungdomskortet under ett år. Vid resor med SJ, Snälltåget eller andra tågoperatörer i länstrafikens område gäller inte ungdomskortet som färdbevis eller betalning.

Ungdomskortet är personligt och gäller för obegränsat antal resor i Jämtlands län inklusive Östersunds stadstrafik (ej giltigt på nattbussar och vissa tågoperatörer). Kortet gäller från 1 januari det år du fyller 6 år t o m 31 december det år du fyller 19 år. Du har samma ungdomskort hela tiden och när du inte längre har rätt till kortet spärras det med automatik.

Tidtabell och appar

Tidtabeller finns på Länstrafikens hemsida www.ltr.se eller via Länstrafikens kundtjänst, 0771-100 110.

Apparna ResRobot och Länstrafiken Jämtland ger dig information om avgångs- och ankomsttider.

Inget resebevis eller biljett, ingen resa

Har du inte ditt ungdomskort eller annan resebevis (till exempel av dig själv betald biljett) kommer föraren neka dig att åka med. Det är alltid ditt eget ansvar att resan sker med ett giltigt resebevis.

Synpunkter

Synpunkter, idéer och funderingar om kollektivtrafiken i vår kommun är viktiga att ta vara på. Du kan hjälpa till att skapa en bra kollektivtrafik - för dig själv och andra i vår kommun. Berätta om dina idéer, gärna via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Res säkert

Hjälp till att skapa en så säker och trygg trafikmiljö som möjligt - oavsett när du befinner dig på eller nära väg och trafik. Uppsikt, omtanke och försiktighet gör trafiken säkrare för alla. Glöm inte att alltid ha synlig reflex på dig under den mörka årstiden. Att bära reflexväst och lysa med en ficklampa gör dig mycket synlig i trafikmiljön. Använd alltid bälte i fordonet du reser med.