skateboard ungdom

Nu kan föreningar i Åre kommun söka bidrag för att ordna aktiviteter sommaren 2021 för barn och unga i åldrarna 6–15 år. 

Bidraget kan sökas till alla slags aktiviteter som riktar sig till målgruppen. Det är viktigt att aktiviteten är kostnadsfri och öppen för alla i rätt ålder. Aktiviteten ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund. Pengarna kan användas till att ordna nya aktiviteter eller till att utöka befintlig aktivitet.

Föreningen erhåller ett bidrag till att genomföra aktiviteten. Storleken på bidrag beror på hur många ansökningar som inkommer.

Så här går ansökan och redovisning till:

  • Fyll i denna ansökningsblankett:
    pdf Ansökan om sommarlovsbidrag 2021 (72 KB)
  • Skicka blanketten till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 7 juni.
  • Bidraget betalas ut så fort bidraget har blivit beviljat, det vill säga i förskott.
  • Senast den 31 augusti måste deltagarantal redovisas med hur många tjejer och killar i åldrarna 6-15 år som har deltagit. Redovisningen skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Observera

  • Aktiviteten ska vara kostnadsfri för deltagarna och ska ske under sommarlovet, 12 juni - 25 augusti.
  • Bidraget kan gå till material, ledare, fika eller vad som behövs för er tänkta aktivitet.

Kontakt

För mer information och frågor, kontakta Anette Lundin Grip:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0647-126 14

Bakgrund

Åre kommun har återigen beviljats statliga medel för gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6–15 år. Sommarlovssatsningen möjliggörs genom ett regeringsbeslut om samverkan med kommuner som utvecklar sin verksamhet för barn.