Här kan du läsa om kommande evenemang som arrangeras i Åre kommun. 

Juli

Ett sexdagars-lopp med start på Åreskutan och mål i Norska Ålesund. NIAR har som mål att skapa ett fantastiskt event både för atleter och publik. NIAR strävar efter att skapa relationer och korsa sporten “adventure racing” med modern teknologi, sociala medier och livesändningar. NIAR tror att genom att förena sport och historia kan vi förena människor.

Mer information: niargames.com

Simma under Sveriges största vattenfall, cykla genom Norrlands vildmark och spring upp till målet på Åreskutans topp, Swedeman är en del av Xtreme Triathlon World Tour.

 

Mer information: swextri.com

Succen växer. Årefjällens nya game fair – Västgård i Kall. Mässans fokus ligger på lant- och friluftsliv med fiske, jakt, motor, skog, jord, hund och häst.

Mer information: vastgard.se/gamefair

En hel vecka fylld av olika löplopp i fjällmiljö. Kvartsmara, halvmara, minimaraton och fjällmaraton med flera. Nytt för i år är att evenemanget har smygpremiär för sin Tour de Fjällmaraton.

Mer information: fjallmaraton.se

En vecka fylld av golftävlingar på Åre Golfbana – en av fjällvärldens vackraste golfbanor.

Mer information: aregolfklubb.com

Augusti

Välkomna till två fartfyllda tävlingsdagar i Bydalsfjällen. Tävlingarna ingår i Svenskt Mästerskap i backe, öppna DM i rallycross för Mellannorrlands Bilsportförbund samt Mittsverige Cupen rallycross.

Mer information: backsmbydalsfjallen.se

Genom Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen vill fjällmaratonarrangören ta fjällmaratonkonceptet till en ny nivå, inte bara en tuffare utmaning utan även en helt annan typ av fjällmiljö. Bydalsfjällen ses som speciella med sin dramatiska natur.

Mer information: fjallmaraton.se/bydalsfjallen

Vem är snabbast upp? Offerdals MK bjuder in till Rallyfest i Åre när mästaren ska koras i en snabb och fartfylld bana som ringlar sig från Åre torg till Fjällgården.

Mer information: idrottonline.se/offerdalsmk

September

En mötesplats för musiker och musikanter, för körsångare, instrumentmakare och berättare som förenar tradition med nyskapande.

Mer information: nordicsoundscapes.se

Ett event som inspirerar till rörelse, till stillhet, till skratt, till reflektion, till medvetna val. Höstglöd är en helg för kropp och själ, för balansen mellan kontrasterna i våra liv.

Mer information: holidayclubresorts.com

Åre Höstmarknad är så mycket mer än en vanlig marknad. Det är en folkfest med jämtländska knallar med hantverk och slöjd, lokala matproducenter, uppträdanden och aktiviteter, shopping med outlet, festliga kvällar och mycket, mycket mer. En färgsprakande familjefest helt enkelt!

Mer information: aresweden.com/arehostmarknad

En helg fylld av löpning över olika distanser som går av stapeln i Åre när fjällen visar upp sig i de vackraste höstfärgerna.

Mer information: sweare.com/sweare-are-trail-tour-2019

 Oktober

Norges höstlov innebär många besökare från vårt västra grannland. Under veckan finns det massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Testa zipline, bada på äventyrsbad, vandra längs Trollstigen eller designa din egen smörkniv. Bo lite extra lyxigt, njut av god mat, strosa runt i Åre by och njut av att vara tillsammans med familjen.

Höstlovet i Åre är en vecka fylld av mys och upplevelser för hela familjen. Pyssel, äventyrsbad, fackeltåg, tunnbrödsbak, ponnyridning och en massa andra skojiga aktiviteter. I Vildmarkscampet – själva hjärtat under höstlovet, finns olika tipis att krypa in i och utforska.

Mer information: aresweden.com/hostlov-i-are

 November

För första gången någonsin flyttar Spartan sitt Ultra World Championship från Island till en ny destination, nämligen till Sverige och Åre! I november bjuder de in till en utmaning i vikingarnas spår som du sent kommer att glömma, en tävling som bara de tuffaste kommer segrande ur.

Mer information: www.spartan.com

Namasté och välkommen till fjällens yogafestival! Med närhet till naturen stänger vi av vardagens brus och möts upp när hösten är som mörkast. Vi tankar kraft och energi tillsammans genom yogaklasser, workshops, föreläsningar, bad, bastu samt även möjligheter att kittla dina sinnen genom upplevelser för dina smaklökar. 

 

Mer information: holidayclubresorts.com

 På gång kommande år

Årefjällsloppet, 14 mars
Mer information:  arefjallsloppet.se

 

Special Olympics Pre Games, februari
Mer information: specialolympics.se

 

Mid-Scandinavian Tour, 18 mars
Mer information: skiregion.se/ski-tour-2020

Special Olympics, februari
Mer information: specialolympics.se

 

O-ringen, juli
Mer information: https://oringen.se/213/are-2021