Besökare på Naturum

Inspireras av vår fantastiska natur. På Naturum i Vålådalen kan du lära dig mer om hur natur, kultur och historia samspelar. Här finns utställningar för alla sinnen och trots att museet är litet till storleken rymmer det en otrolig mängd kunskap.

Den jämtländska fjällvärlden har länge nyttjats av olika människor. Här samsas långväga gäster och frekventa besökare med lokalbefolkningen som i olika grad lever av och nyttjar naturen. Naturum i Vålådalen bjuder på insikt och kunskap kring samspelet mellan natur, kultur och historia på vår plats på jorden. På museet kan du ta del av lokala växt- och djurarter, lära dig mer om geologi och för området unika bergarter, följa historiens tidslinje med viktiga nedslag och få ökad kunskap kring rennäringen och den samiska kulturens betydelse i området. Med dig från ett besök på Naturum kommer du garanterat även få tankar kring hur du kan agera för att vara en bra gäst i naturen. 

Missa inte upplevelserummet på museet som tar dig på en sinnerlig resa genom fjällvärldens årstider. Här får du lyssna till djurens läten, uppleva årstidens ljus och se vattnet porla längs berghällen – en högst meditativ och rofylld stund. 

Mer information & öppettider 

Mer information och öppettider hittar du på Naturums hemsida. 

Naturum