En del i att stärka vår kompetensförsörjning i framtiden är att Handelskammaren genomför arbetsmarknadskunskapsföreläsningar för våra elever i samarbete med företag i vår kommun.

Ungdomarna är framtidens kompetens och vår kommuns utveckling. Lärarna gör idag ett fantastiskt arbete för att eleverna ska få med sig allt de behöver för deras kommande arbetliv. Förutom allt som lärarna tillför har nu Handelskammaren fått möjlighet att genomföra arbetsmarknadskunskapsföreläsningar för alla klasser i årskurs 7 till årskurs 9 i grundskolan och på gymnasiet träffar de årskurs 1 på yrkesprogrammen och årskurs 3 på de högskoleförberedande programmen.

Åre produktion, Nord-Lock, Åre turistbyrå och Åre kommuns fritidsavdelning har hittills varit med och bidragit med arbetsgivarperspektivet, vilket har varit väldigt uppskattat av våra elever. 

Nu finns det även riktade föreläsningar mot vård- och teknikbranschen.

Vårdbranschen

Vårdbranschen är en av Sveriges viktigaste branscher, vilket blivit extra viktigt under pandemin, men vi har en stor utmaning – var är killarna? Därför arrangerar Handelskammaren vårdföreläsningar och branschbussar för att ge inspiration till våra elever och att fler ska bli intresserade av den branschen.

Teknikbranschen

Teknikbranschen är en av Sveriges mest exporterade branscher och vi ligger i framkant när det gäller ny teknik men även här har vi en utmaning – var är tjejerna? Andelen tjejer med teknikinriktade utbildningar är mycket lägre än vad de borde vara. Med hjälp av representanter från branschen lyfts möjligheterna som finns och ger olika bilder av hur det är att arbeta med teknik.

pdf Läs mer om de aktiviteter som Handelskammaren erbjuder (421 KB)

Kontakt

Arbetar du inom dessa branscher eller någon annan bransch och vill vara med och bidra till våra skolungdomars utveckling, tveka inte att kontakta projektledare Linnéa Sahlmén. Ditt bidrag skulle kunna vara att berätta om din verksamhet för oss som vi kan ta med oss till eleverna eller att ni tar emot studiebesök. Det skulle även kunna vara att ni är med under föreläsningar med eleverna för att ge eleverna arbetsgivarperspektivet och er branschkunskap.  

Hoppas att vi hörs!

Linnéa Sahlmén, projektledare
0647-162 32
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.