Bild: Feriejobb

Nu är det dags att söka feriejobb i Åre kommun inför sommaren. För att få söka feriejobb ska du gå i 9:an, 1:an eller 2:an och vara folkbokförd i Åre kommun.

Du kan söka jobb inom vården, förskolan, simskolan, sommarlovsorkestern, föreningslivet och några nytillkomna områden som vi presenterar här.

Som ungdomsledare jobbar du v. 26-27 och du behöver gå i åk 1 eller 2 för att kunna söka. Du jobbar på en ungdomscamp som arrangeras av Åre Kommun och Holiday Club, arbetsplats är Åre. För att söka detta jobbet ser vi gärna att du har genomgått någon form av ledarutbildning och har vana av att jobba med barn och ungdomar.

Som turistvärd finns du ute på byn i Åre och informerar och hjälper turister tillrätta på sin semester. Du behöver ha kunskap om hela Åre kommun men framför allt om Åre by och saker som finns att göra, se och uppleva här. Du får utbildning innan arbetet startar. Du ska kunna prata svenska och engelska, gärna något fler språk.

 

Du börjar med utbildning v 25 på turistbyrån i Åre, utbildningen pågår under tre dagar och omfattar 10 timmar.
Sedan jobbar du som turistvärd under två veckor tillsammans med en annan feriearbetare.

Som sommarentreprenör kommer du kommer att få all den kunskap, information och inspiration du behöver för att kunna förverkliga din företagsidé och driva ditt sommarföretag själv eller tillsammans med en kompis under minst tre veckor.

 

Utbildning tisdag 25 juni - torsdag 27 juni

 

Läs mer om sommarentreprenörerna

 

Ansök via vår e-tjänst

Period 1: 17 juni – 5 juli (vecka: 25-27)
Period 2: 8  juli – 26 juli (vecka: 28-30)
Period 3: 29 juli – 16 augusti (vecka: 31-33)
Andra perioder kan förekomma.

Du jobbar 60 timmar fördelat på 2-3 veckor. Lönen är 74 kronor timmen om du är under 18 år. Är du 18 år och äldre får du 90 kronor i timmen.

Ansökningstiden pågår 1 februari - 31 mars. Inga ansökningar tas emot före. Söker du efter denna period hamnar du på en reservlista.

Hur gör vi?

När ansökningstiden är slut börjar vi placera de som blir erbjudna jobb på de olika arbetsplatserna som finns. Det är många som söker jobben och vid placering kan inte alla få det jobb eller den period de önskar.  Det finns fler sökande än vad vi har jobb att erbjuda och vi prioriterar de sökande utifrån den riktlinje som finns för feriearbete i Åre kommun.

Vad händer sen?

När placeringarna är gjorda skickar vi ut erbjudande om feriejobb per post till de som fått jobben. Målsättningen är att alla ska ha fått besked om sin anställning till 31 maj.

Ja tack!

Vill du ha jobbet tackar du ja genom att skicka tillbaka ett anställningsavtal påskrivet av dig. Sista datum för att tacka ja står i informationsbrevet, väldigt viktigt att kolla. Där finns även instruktioner för hur du ska göra.

Nej tack!

Vill du inte ha jobbet ska du höra av dig så fort du kan så att vi kan erbjuda någon annan jobbet.
Du som inte fått något erbjudande i första omgången står kvar som reserv om någon tackar nej till sitt jobb.

Frågor

Astrid Olsen    
0647-164 28        
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.