Nu är gång- och cykelvägen mellan Vik och Frönäset klar. 1,5 kilometer ny gång- och cykelväg som gör det enklare och säkrare att gå, cykla och springa till jobb och fritidsaktiviteter. Den 4 maj firar vi tillsammans – varmt välkommen!

Under dagen bjuder vi på ett gediget program från scenen, du möjlighet att prata med oss som har arbetat med projektet, lyssna på musik, gå tipspromenad och heja på alla som deltar i invigningsloppet, Åre halvmaraton. Helt enkelt en trevlig dag i rörelsens tecken. Vi bjuder även alla besökare på lite nyttigheter. 

Invig med att springa!

Som en del i firandet arrangerar Duveds IF en löptävling under förmiddagen – Åre halvmaraton – där du antingen kan springa ett halvmaraton eller 5 kilometer. Det finns också ett barnlopp, välj mellan 400 meter eller 1 609 meter (en engelsk mile). För barnen är det gratis att springa och ingen anmälan krävs, det är bara att dyka upp en stund innan starten.

Tävlingen går mellan Vik och Åre/Duved. Detta är ett perfekt tillfälle att testa den nya gång- och cykelvägen – utan att behöva ta ett enda löpsteg på E14!

Mer information och anmälan till Åre halvmaraton hittar du här:
duvedsif.se/lopning-orientering/are-halvmaraton » 

Program

När? Lördagen den 4 maj, kl. 10.00-14.00
Var? Viks reningsverk, Åre

Se hela programmet här »

Transporter

Observera att det inte finns någon bilparkering vid evenemangsområdet i Vik. Alla måste ta sig till området genom att gå, cykla eller åka med transferbussarna som avgår från Duved och Brattland.

Läs mer om transferbussarna här »

Mer information

Läs mer om gång- och cykelvägen på Trafikverkets webbplats »

 


Arrangör: Vi som bjuder in till firandet är Åre kommun, Trafikverket, Region Jämtland Härjedalen, Tillväxtverket och Duveds IF.