Uppdaterad 10 september, kl. 09.00

Här samlar vi information till dig som är turist eller besökare och som har planer på att resa till Åre kommun den kommande tiden.

Svenska resenärer
Sedan den 13 juni är det tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom Sverige igen. På Folkhälsomyndighetens webbplats hittar du frågor och svar som riktar sig till dig som resenär. 
 

Läs mer på folkhalsomyndigheten.se

 

Norska resenärer
Från och med den 12 september behöver symptomfria personer från Norge, som korsat gränsen till Sverige, sitta i karantän vid hemkomst.

 

Läs mer på Folkehelseinstituttet webbplats

Besök gärna våra restauranger, barer, caféer och andra serveringsställen i vår kommun. Tänk dock på att hålla avstånd, undvika trängsel och följa de allmänna råd som finns.

 

Restauranger och andra serveringsställen ska följa de regler som finns, men du som besökare har också ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

För dig som gäst är det viktigt att följa dessa råd:
• Håll avstånd till andra gäster och personal (riktlinjen är en armlängds avstånd)
• Ät och drick vid bordet
• Tvätta händerna
• Hosta och nys i armvecket
• Stanna hemma om du känner dig sjuk

 

Du kan också underlätta serveringens bordsplacering genom att alla i ditt sällskap anländer vid samma tidpunkt. Tillsammans kan vi begränsa smittspridningen och samtidigt se till att restauranger, barer och caféer kan fortsätta ha öppet.

Du hittar viktig information på Åre Destination webbplats:
 

aresweden.com/information-om-corona-och-covid-19