Foto: mobiltäckning i Anjanområdet

I början av året blev det klart att Åre kommun deltar som en av många parter i Vinnovas innovationsprojekt #Fulltäckning. Projektet arbetar för att öka den mobila täckningen på landsbygden och skapa möjligheter för människor att bo och verka över hela landet. 

Läs mer om projektet på fulltäckning.se

Området kring Anjan saknar idag helt eller delvis mobil täckning. Det innebär att boende, näringsidkare, turister, med flera varken kan larma eller kommunicera med varandra i stora delar av detta område. Åre kommuns delaktighet i projektet kommer att avgränsas till att skapa mobiltäckning i Anjanområdet med hjälp av så kallade landsbygdshotspots. Anjan är därmed en pilot för att se om denna typ av installation kan vara början på en av flera liknande hotspotlösningar i kommunen.

Målet är att under projekttiden (2 år) bygga ett mobilnät med hjälp av projektets parter och arbeta fram en lösning för bland annat drift och affärsform.

Vill du veta mer?

Är du boende i området, eller kanske verkar där periodvis eller hela året runt och vill veta mer om projektet eller om de abonnemang som kommer att fungera i nätet?

Hör av dig till Åre kommuns bredbandssamordnare: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.