Läsåret 2020-21 pågår Åre kulturskolas verksamhet som vanligt. De som blivit erbjudna plats har fått besked om detta och undervisningen har startat på alla skolor.

Hur påverkas Åre kulturskola av coronapandemin?

Kulturskolan har under vecka 5 återupptagit dans-, sång- och instrumentundervisningen på kommunens skolor. Både lärare och elever tyckte det var roligt att börja igen efter ett långt uppehåll.
Frågor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansök till höstens kurser

Nu är vår ansökningssida uppdaterad med höstens kursutbud. Välkommen in med din ansökan.


Förskolor

Mini-Krumelur är en aktivitet där pedagoger från Kulturskolan kommer med dans, musik, sång och fantasi att träffa barn och personal på alla förskolor i Åre kommun.
För mer information fråga personalen på din förskola.

Förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 2

Dessa klasser får genom aktiviteten Krumelur  möta Kulturskolan på skoltid, tillsammans med lärare och klasskamrater. Det blir dans, drama, sång, rytm och rörelse i en spännande blandning. När det blir dags för just din skola får du veta av din lärare.

Kurser på skoltid

Du erbjuds att på skoltid delta i dans eller instrumentundervisning. Du kan endast göra ett val på skoltid och får plats i mån av utrymme. Har du spelat, sjungit eller dansat under föregående terminen behåller du din plats om du bekräftar att du vill fortsätta.
Verksamheten på skoltid är avgiftsfri för alla åldrar.

Kurser efter skoltid

Efter skoltid erbjuder vi barndans, fortsättningsdans samt sång och instrumentundervisning.
De flesta kurser är avgiftsbelagda.