Här kan du läsa om kommande evenemang som arrangeras i Åre kommun. 

September

Ett event som inspirerar till rörelse, till stillhet, till skratt, till reflektion, till medvetna val. Höstglöd är en helg för kropp och själ, för balansen mellan kontrasterna i våra liv.

 

Mer information: holidayclubresorts.com

Söndagen den 22 september arrangeras Run of Hope i Åre. Tillsammans springer deltagarna för att samla in pengar till Barncancerfondens viktiga arbete.

 

Mer information: barncancerfonden.se/event/run-of-hope

Åre Höstmarknad är så mycket mer än en vanlig marknad. Det är en folkfest med jämtländska knallar med hantverk och slöjd, lokala matproducenter, uppträdanden och aktiviteter, shopping med outlet, festliga kvällar och mycket, mycket mer. En färgsprakande familjefest helt enkelt!

Mer information: aresweden.com/arehostmarknad

En helg fylld av löpning över olika distanser som går av stapeln i Åre när fjällen visar upp sig i de vackraste höstfärgerna.

Mer information: sweare.com/sweare-are-trail-tour-2019

Oktober

Norges höstlov innebär många besökare från vårt västra grannland. Under veckan finns det massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Testa zipline, bada på äventyrsbad, vandra längs Trollstigen eller designa din egen smörkniv. Bo lite extra lyxigt, njut av god mat, strosa runt i Åre by och njut av att vara tillsammans med familjen.

Höstlovet i Åre är en vecka fylld av mys och upplevelser för hela familjen. Pyssel, äventyrsbad, fackeltåg, tunnbrödsbak, ponnyridning och en massa andra skojiga aktiviteter. I Vildmarkscampet – själva hjärtat under höstlovet, finns olika tipis att krypa in i och utforska.

Mer information: aresweden.com/hostlov-i-are

 November

För första gången någonsin flyttar Spartan sitt Ultra World Championship från Island till en ny destination, nämligen till Sverige och Åre! I november bjuder de in till en utmaning i vikingarnas spår som du sent kommer att glömma, en tävling som bara de tuffaste kommer segrande ur.

Mer information: www.spartan.com

Namasté och välkommen till fjällens yogafestival! Med närhet till naturen stänger vi av vardagens brus och möts upp när hösten är som mörkast. Vi tankar kraft och energi tillsammans genom yogaklasser, workshops, föreläsningar, bad, bastu samt även möjligheter att kittla dina sinnen genom upplevelser för dina smaklökar. 

 

Mer information: holidayclubresorts.com

 På gång kommande år

Mid-Scandinavian Tour, 18 februari
Mer information: skiregion.se/ski-tour-2020

 

Årefjällsloppet, 14 mars
Mer information:  arefjallsloppet.se

 

Special Olympics Pre Games, februari
Mer information: specialolympics.se

Special Olympics, februari
Mer information: specialolympics.se

 

O-ringen, juli
Mer information: https://oringen.se/213/are-2021