Varje år utser Dagens Samhälle Sveriges superkommuner. Vi är mycket glada över att vara en av fem finalister i kategorin ”Småstads- och landsbygdskommuner”. Tillsammans med Lidköping, Piteå, Varberg och Ystad tävlar vi om den åtråvärda utmärkelsen som delas ut under Almedalsveckan i Visby i slutet av juni.

Rankningen visar vilka kommuner som har presterat bäst när det gäller ekonomi, skola, vård, företagsklimat och ytterligare ett stort antal parametrar. Totalt har offentlig data för 146 mätpunkter vägts in i bedömningen. Kommunrankningen är uppdelad i tre klasser och utgår från Sveriges Kommuner och Regioners kommungruppsindelning.

– Roligt att Åre kommun är nominerade till superkommun i Dagens Samhälles ranking. Vi är en unik kommun med hög attraktivitet och stark tillväxt, vilket gör att vi kan göra stora satsningar, säger Sara Schelin, kommundirektör.

– Den snabba tillväxten ger oss spännande möjligheter att utvecklas och förbättras. Vi arbetar hela tiden med att säkerställa den kommunala servicen, som exempelvis tillräcklig VA-kapacitet och tillräckligt med förskoleplatser, så att vi kan möta framtidens behov på bästa sätt. Genom att möta dessa utmaningar med stort engagemang kan vi bygga en starkare och mer hållbar framtid för alla, säger Martine Eng (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mer information

Läs mer på Dagens Samhälle »