Från vänster: Lars Niklasson, Finess Bygg, Mikael Sundman (VV), kommunalråd och Anders Zabala Vaca, Finess Bygg. Foto: Daniel Warberg

I maj 2019 beslutade Åre kommun att sälja marken där den tidigare campingen i Duved låg för att möjliggöra permanentboende centralt i Duved. Den 2 december togs det första spadtaget och nu har byggnationen startat.

Utvecklingen av området kommer att ske i fyra etapper med första inflyttning kring årsskiftet 2023/2024. Totalt kommer det att byggas 159 lägenheter i varierande storlek, från 2:or på 44 kvadratmeter till 5:or på 114 kvadratmeter och även radhus. Samtliga är bostadsrätter, byggda främst för permanentboende. Den första etappen består av totalt 42 lägenheter.

Bostadsområdet som ligger nedanför kyrkan och Duvedshallen har en närhet till butiker och service, såväl förskola som skola (årskurs F-9) men även fritidsaktiviteter på bekvämt gångavstånd. Det finns goda möjligheter till arbetspendling via såväl buss som tåg från Duveds station. Området kommer att innefatta såväl lekpark som flera gemensamma lokaler (bastu, cykelverkstad/vallabod) och det kommer även finnas odlingsbäddar för de som önskar.

– Det är glädjande att detta projekt har kommit igång nu. Jag kan inte tillräckligt understryka behovet av att få till permanentbostäder i vår kommun, säger Mikael Sundman (VV), kommunalråd.

Bilder

Bildillustration på den första etappen.

Översikt över området som visar hela projektet som består av fyra etapper.