renar

Åre kommun gör just nu en språk- och kulturinventering för 2021 bland våra medborgare. Detta för att se vilka behov och önskemål som finns samt om det finns andra nationella minoriteter än den samiska i vår kommun.

Mellan den 18 november och 10 december har du möjlighet att besvara en enkät. Det är frivilligt att svara men vi hoppas att så många som möjligt gör det. Gå till enkäten: e-tjanster.are.se/kulturinventering

Du hittar även enkäten i pappersform på våra bibliotek. Vill du ha den hemskickad tar du kontakt med kundtjänst på 0647-161 00 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

För att kunna implementera Lag (2009:724), minoritetslagen och för att få till ett aktivt minoritetsarbete behöver vi kunskap om de minoriteter som finns i vår kommun. Denna inventering av era önskemål och behov blir vårt verktyg. Utifrån det ska vi försöka tillgodose önskemål utöver det vi enligt lag ska erbjuda.

I Sverige registreras inte befolkningen utifrån etnisk tillhörighet, därför finns ingen officiell statistik över de nationella minoriteterna. Att införa en sådan registrering är självklart inte aktuellt.