Efter en noggrann rösträkning är det nu klart att ICA Karl Ors Bua i Hallen och Jonathan Mattiasson vinner Guldstjärnan 2020 i kategorierna Årets serviceföretag respektive Årets serviceperson. Stort grattis!

Vinnarna i Åre kommun går nu vidare till en länsfinal som avgörs i januari 2021. Läs mer om pristagarna nedan.

ICA Karl Ors Bua ligger i Hallen med närhet till både Storsjön och Bydalsfjällen. Butiken är en viktig del i den lokala servicen och försöker tillgodose alla kunders behov. Förutom att man är en sedvanlig livsmedelsbutik är de dessutom ombud för Systembolaget, receptfria läkemedel, post och spel.

 

– Personalen gör alltid sitt bästa för att hjälpa våra kunder med det de behöver. Vi är noga med de mjuka värdena, som att ta sig tid att prata och lyssna på kunderna. Vårt mål är att kunderna ska gå ut med ett leende på läpparna när de lämnar butiken, säger Erik Dernmar, som varit butiksägare de senaste sex åren.


ICA Karl Ors Buas motivering lyder:
”Karl Ors bua har alltid trevlig personal som är villig att hjälpa till. Är det något du saknar i butiken, säger man till personalen så finns den produkten nästa vecka. De har även mycket tänk kring miljöfrågor och hur man ska minska elanvändningen med mera. Helt enkelt en grym butik som man trivs i. Sedan pandemins utbrott har Karl Ors bua även servat medborgare som inte kunnat eller velat gå in i butiken själva. Oförtrutet och alltid med ett leende har de tagit emot inköpslistor och levererat varorna ut på lastkajen eller hem till dörren. Deras valspråk verkar vara – Det löser vi! Och det gör de med bravur."

Jonathan Mattiasson har så länge han kan minnas varit intresserad av motorsport och extremsport. Till vardags arbetar han på Ytterocke Production i Mattmar där han är återförsäljare av skotrar och fyrhjulingar. Han ser sig själv som en riktig nörd och försöker göra allt han kan för att sprida kunskap till de han möter – oavsett om det är kunder på jobbet eller folk han träffar i en snöstorm på fjället.

 

– Allt går att lösa på ett eller annat sätt, speciellt med bra kollegor och bra kunder, säger Jonathan samtidigt som han uttrycker sin tacksamhet för alla som har röstat på honom.

 

Jonathans motivering lyder:

”Med ett engagemang för skoterbranschen och viljan att ge kunderna det bästa bemötandet, lever och andas Jonathan service. På jobbet, fjället eller hemma i tv-soffan, spelar ingen roll. Det mesta går att lösa. Jonathan är skolad på kommunens egna gymnasieskola och numera ger han tillbaka med både kunskap och glädje till dagens APL-elever. Jonathan har kunder i hela landet och det åker folk från hela Sverige för att få ta del hans kompetens och service samt besöka det gedigna företaget där han jobbar. Jonathan ser alltid till att kunden blir nöjd, alla små detaljer ska vara rätt."

Resultat

Totalt var det 1051 personer som deltog i omröstningen. Hur rösterna fördelades framgår i diagrammen nedan.

Årets serviceföretag

- Frendo Järpen, 8 procent

- Fällarn AB, 11 procent

- ICA Karl Ors Bua i Hallen, 47 procent

- ICA Strandbergs Undersåker, 27 procent

- Ömsesidig respekt, 7 procent(Klicka på bilden för att förstora.)Årets serviceperson

- Alexis Lundmark, 10 procent

- Benny Ljungdahl, 26 procent

- Daniel Klintefelt, 13 procent

- Ibrahim Bashir, 8 procent

- Jonathan Mattiasson, 43 procent

(Klicka på bilden för att förstora.)

Om Guldstjärnan

God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan. Vinnarna i Åre kommun har tagits fram via nomineringar och omröstning bland allmänheten. Vinnarna i Åre kommun går nu vidare till en länsfinal som avgörs i januari 2021.