Guldstjärnan 2020

Vem är bäst på service i Åre kommun och förtjänar en guldstjärna? 

Under hösten har du haft möjlighet att nominera dina favoriter till Guldstjärnan 2020. Nu är det dags att ta fram årets vinnare. Omröstningen är öppen till och med söndagen den 15 november. Observera att du bara får rösta en gång.

Klicka här för att komma till röstningsformuläret

Nominerade till årets serviceföretag

Butik, biltvätt med mera.

 

"Det nya företaget i Järpen ger bra service som förbättras varje dag. Emran som står för företaget vill alltid hjälpa sina kunder. Han är trevlig och serviceinåtriktad, alltid med ett leende på läpparna. På det stora hela har Frendo den bästa personalen och bästa servicen. Femstjärnig service helt enkelt."

Trädfällning, arboristklättring, stubbfräsning med mera.

 

”Fällarn AB är ett företag som är otroligt service minded. De ger alltid ett trevligt bemötande och är snabba på att ge återkoppling. De är flexibla, samarbetsvilliga, tänker själva och hjälper till vid råd . De utför arbetet otroligt proffsigt och noggrant och lämnar alltid snyggt och städat efter sig."

Livsmedelsbutik i Hallen.

 

"Karl Ors bua har alltid trevlig personal som är villig att hjälpa till. Är det något du saknar i butiken, säger man till personalen så finns den produkten nästa vecka. De har även mycket tänk på miljön och hur man ska minska elanvändningen med mera. Helt enkelt en grym butik som man trivs i. Sedan pandemins utbrott har Karl Ors bua även servat medborgare som inte kunnat eller velat gå in i butiken själva. Oförtrutet och alltid med ett leende har de tagit emot inköpslistor och levererat varorna ut på lastkajen eller hem till dörren. Deras valspråk verkar vara – det löser vi! Och det gör de med bravur."

 

Livsmedelsbutik i Undersåker.

 

"Strandbergs har i mer än 6 månader servat många riskgruppskunder i byn med att packa matkassar för avhämtning. De är alltid så vänliga och hjälpsamma. Allt har fungerat perfekt och ingenting är omöjligt. Personalen ger alltid superservice och är verkligen värda att tilldelas Guldstjärnan 2020. För att vara en så liten butik har man i många år haft ett fantastiskt utbud av ekologiska varor som numera andra butiker kanske börjar komma i kapp med. Favoritbutiken alltid!”

 

Erbjuder föräldrautbildningar och coachning samt föreläsningar och fortbildningar för personal inom förskola, fritidshem, skola och andra som jobbar med barn och ungdomars utveckling.

 

”Mona Hedström, i samarbete med Åre kommuns öppenvård, har föreläst om ömsesidig respekt för skolpersonal, elever och föräldrar. Teman har handlat om gränssättning, mobbning, självkänsla och emotionell coachning. Hennes arbete kring de här frågorna är väl nödvändigt i tiden. Föreläsningarna har varit givande och gett olika slags verktyg att använda sig av och jobba kring. Hennes insats är välbehövlig för att möta utmaningarna i dagens samhälle och därför förtjänar hennes företag att vinna årets serviceföretag."

Nominerade till årets serviceperson

"Alexis och hans team är otroligt serviceinriktade. Alexis är enkel och snabb att ha att göra med. Han visar till 100 procent ett intresse av att resultatet ska bli bra. För honom är inget ett problem, han löser allt. Alexis är dessutom typ världens trevligaste människa!"

”Bennys standardsvar på alla frågor är "Det fixar vi!". Han gör det dessutom med ett leende och en oerhörd positiv vilja. Det spelar ingen roll om det handlar om att hjälpa ett barn knyta sina skridskor, fotbollsskor eller att bygga arenor för flera miljoner. Benny är alltid lika glad och entusiastisk i det som ska göras. Utan Benny hade vi inte haft en idrottsplats på elitnivå.”

”Daniel är nog den bästa kollegan man kan ha. Han möter alltid upp med ett glatt leende och frågar hur det är. Han möter alla barn på ett positivt, lyhört och respektfullt sätt. Han hittar alltid på något kul och utmanande så det blir aldrig en tråkig stund med honom. Hans främsta intresse är friluftsliv och tar gärna med sig barnen på äventyr, antingen till skogen eller upp på något fjäll i närheten, vilken årstid det än är. Han möter föräldrarna på samma fantastiska mjuka sätt, så de kan känna att deras barn är i trygga händer. Ibland bjuder han även in föräldrarna på en pingismatch vid hämtning och det brukar vara väldigt uppskattat."

"Ibrahim är så artig, varmt välkomnande och alltid redo att hjälpa andra. Han är alltid glad och hjälpsam. En sann servicemänniska helt enkelt."

”Med ett engagemang för skoterbranschen och viljan att ge kunderna det bästa bemötandet, lever och andas Jonathan service. På jobbet, fjället eller hemma i tv-soffan, spelar ingen roll. Det mesta går att lösa. Jonathan är skolad på kommunens egna gymnasieskola och numera ger han tillbaka med både kunskap och glädje till dagens APL-elever. Jonathan har kunder i hela landet och det åker folk från hela Sverige för att få ta del hans kompetens och service samt besöka det gedigna företaget där han jobbar. Jonathan ser alltid till att kunden blir nöjd, alla små detaljer ska vara rätt."

Mer om Guldstjärnan

God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

Guldstjärnan delas ut årligen till Årets serviceperson och Årets serviceföretag i Jämtland. Tidigare vinnare i Åre kommun har bland annat varit Opus Bilprovning Järpen och Hälsocentralen i Järpen, som till och med vann länsfinalen 2018. Årets serviceperson har bland annat gått till Bri Stundon och Hannah Jonsson. Vinnarna i Åre kommun tas fram via omröstning i höst och går sedan vidare till en länsfinal i januari 2021.

Läs mer om pristagarna 2019